Victoria C. Ion - psihologul tau



"Cea mai mare suferinta vine adesea nu de la situatia in sine, ci de la ce ne spunem noua insine despre ea"afirma Dr Richard Moss si cu fiecare caz ma conving, tot mai mult,de acest adevar.
Eu pot sa vreau oricat sa fiu terapeut, cat timp clientul nu vrea sa fie pacient, nu se poate face nimic. Prima conditie pentru ca un om sa fie ajutat este sa ceara ajutor.
A doua conditie este sa accepte ajutorul.
Ca psiholog, eu, te pot asculta si te pot sprijini sa te detasezi de credintele blocante, de relatii care te impiedica sa fii Tu, de falsele credinte si limitarile ce ti-au fost inculcate de mediul familial, scolar, social, de promisiuni, etc.
  Mi-am incalzit mainile la focul vietii. Bucuria mea a constat in a aduce atingere vietii clientilor mei . Marturie stau lacrimile de bucurie si cuvintele de recunostinta.

Psiholog practicant in psihologie clinica, membru in Colegiul Psihologilor din Romania
Consilier de familie si cuplu,
Afaziolog/Psiholog-terapeut de recuperare a pacientului afazic,
Formator in dezvoltare personala (acreditat CNPFA),
Reflexoterapeut si consilier nutritie (acreditat CNPFA)


TELEFON: 0746 181 199


Competente profesionale:                                                                                                        
- Consiliere psihoterapeutica
- Consiliere familiala si de cuplu
- Consiliere psihologica in scoala
- Consilierea persoanelor cu tulburari de adaptare
- Consilierea varstnicului
- Psihopatologie si patologie sociala
- Psihodiagnoza aptitudinilor
- Psihodiagnoza personalitatii
- Psihodiagnoza clinica si tehnici proiective
- Tehnici experientiale de comunicare in consilierea si
dezvoltarea personala
- Reflexodiagnostic (metode de diagnosticare)
- Metode de psihodiagnostic
-Terapie prin reflexologie
- Fitoterapie
- Dietologie
- AFAZIOLOGIE- recuperarea tulburarilor de limbaj
- Dezvoltare personala

       Ofer  persoanelor interesate servicii psihologice la cabinet si/sau on-line (telefonic si/ sau pe skype) de tipul:

- Consiliere psihologica adulti, adolescenti si copii;                    
- Consiliere psihologica pentru familie si cuplu;
- Consiliere psihologica pentru cupluri gay                                                                                    
- Evaluare si interventie psihologica adulti / adolescenti - in cazuri de: Anxietate; Divort; Atacuri de panica; Fobii; Depresie; Insomnii; Stres post traumatic;Tulburari de comportament alimentar Bulimie/Anorexie; Dependente de orice tip;Tulburari de personalitate; Tulburari de comportament.

                                                                                                               
- Integrare psiho-senzorio-motorie, dezvoltarea abilitatilor de autonomie personala si comunicare - copii si adolescenti;
- Consiliere suportiva pentru persoanele diagnosticate cu neoplazii si familiile acestora;
- Consiliere nutritie;
- Dezvoltare personala.

Interventii psihologice pentru:
- Vindecarea ranii de respingere si a comportamentelor cauzate de aceasta rana cum sunt : tendinta de fuga/ evitare/ retragere si izolare precum si ura, non acceptarea, dificultate in a se iubi pe sine, sentimente de inadecvare, atacuri de panica, anxietate, respingerea celorlalti/sentimentul ca ceilalti va resping.
- Vindecarea ranii de abandon si a comportamentelor dependente precum si  lipsa de comunicare , compensarea cu mancare/alcool - hrana afectiva fiind perceputa ca insuficienta -, delasare s.a. "Victima" si "Salvatorul" sunt 2 roluri binecunoscute  de catre cei ce sufera de rana de abandon. Oamenii care prezinta aceasta rana sunt gata sa dea totul din teama de a nu fi parasiti de persoana iubita.
- Vindecarea ranii de tradare si a comportamentelor ce-si au sursa in aceasta rana. Prezinta aceasta rana persoanele care simt ca nu pot avea incredere in cineva, desi nu au temei de indoiala.
- Vindecarea ranii de nedreptate si a comportamentelor (rigiditate si perfectionism) ce isi au originea in acest tip de rana.
-Vindecarea ranii de umilire si a comportamentelor cauzate de aceasta rana: a te simţi umilit/ofensat/rusinat/jignit/lezat sau  a insulta pe altcineva într-un mod excesiv.
 Rana de umilire este cel mai adesea traita in relatia cu mama. Poate fi traita in relatia cu tatal atunci cand acesta exercita rolul mamei, controleaza, ii arata copilului cum sa fie curat, etc. De asemenea, se poate ca rana de umilire sa fie legata de relatia cu mama in domeniul sexualitatii si al curateniei si de realatia cu tata, la nivelul procesului de invatare, a ascultarii si a vorbirii. Masochismul este comportamentul unei persoane care gaseste placere si chiar satisfactie in suferinta. Masochistul cauta durerea si umilirea, de obicei intr-un mod inconstient. Face in asa fel incat sa-i fie rau sau sa se pedepseasca inainte sa faca altcineva acest lucru.
La nivelul sexualitatii exista un potential important in activarea ranii de umilire.
Contrariul rusinii este mandria. Cand o persoana nu este mandra de sine insasi, ii este rusine, se acuza si are tendinta de a se ascunde. Cineva poate sa se simta vinovat fara sa-i fie rusine, dar nu poate sa fie rusinat, fara sa se simta vinovat.
Mascochistul are talentul de a se plasa in situatii in care trebuie sa aiba grija de o alta persoana. Astfel uita de sine din ce în ce mai mult. Iar cu cat isi asuma mai multe responsabilitati, cu atat ia mai mult in greutate.

Desi pare greu de crezut si mai ales de acceptat  este important sa  retinem faptul ca ceilalti nu pot niciodata sa ne faca sa ne simtim vinovati, deoarece  culpabilitatea provine doar din noi insine.

RECUPERARE AFAZII LA DOMICILIUL PACIENTULUI
- Evaluare si recuperare AFAZII si apraxie buco - linguala.
- Consiliere psihologica pentru pacientul afazic si pentru membrii familiei.

Consultatii la Cabinetul Individual de Psihologie-Ion Victoria (acreditat de COPSI) din str. Doamna Ghica nr. 32 B (Complexul Planorama), la intersecţia cu strada Heliade  între Vii, Sector 2, Bucureşti
Mijloc de transport : autobuz 143 (Circula : Bucur Obor - soseaua Colentina - Str. Doamna Ghica - Gara Obor). Statia Scoala generala nr 145.
program :  luni 14-21,
                miercuri 14-21.
Intarzierile sunt asumate de pacient!!!
           
                
    Pentru programare si confirmarea intalnirii va rog sa telefonati la: 0746.181.199 sau sa trimiteti un e-mail la: vicctoriaion.psihologultau[at]gmail.com
Consultatiile  programate si neonorate prin prezenta clientului, se achita de catre acesta, conform onorariului convenit, în contul bancar mentionat mai jos sau in numerar, la urmatoarea programare.

CONSULTATII ON-LINE PE SKYPE SAU PE TELEFON-

skype: vicctoriaion
telefon: 0746 181 199
 Pentru pacientii/clientii din Romania sedinta de 60 minute costa 90 lei (adica 1.50lei/minut). Cand sedinta dureaza mai mult de 60 de minute costul ei creste cu 1,50 lei /minut.


Pentru consultaţiile on-line plata se face în avans în contul bancar nr.
RO72CECEB00108RON3445388  deschis la CEC BANK, S.M.BUCURESTI, iar consultatia se va programa dupa ce trimiteti document cu tranzactia efectuata .


Pentru pacientii/clientii romani din strainatate sedinta de 60 minute costa 150 lei (adica 2.50lei/minut). Cand sedinta dureaza mai mult de 60 de minute costul ei creste cu 2,50 lei /minut.

Programarile pentru sedintele online se anuleaza de catre client cu minimum 12 ore inainte, telefonic, nu prin sms.




Vezi tarife aici: http://vicctoriaionepsihologulmeu.blogspot.ro/p/tarife.html

5 comentarii:

  1. O doamna psiholog de exceptie!!! M-a ajutat sa depasesc frica de spatii inguste (nu puteam sa merg cu liftul, metroul, avionul). Ma simteam din ce in ce mai rau iar mintea imi era umbrita numai de ganduri negre. Acum ma simt alt om datorita dumneai si ii multumesc din tot sufletul pentru miracolul pe care il traiesc acum!! M-a facut sa vad viata dintr-o alta perspectiva, mult mai benefica si avantajoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un psiholog extraordinar, cel mai bun specialist. Cu ajutorul doamnei Victoria m-am descoperit pe mine din nou sau poate mai bine spus de abia acum am aflat cine sunt cu adevarat. A salvat toata lumea mea. A turnat o galeata de incredere in mine, acceptare de sine, liniste si asertivitate. Terapia m-a ajutat sa ma rup din trecut si m-a ajutat sa intru intr-o viata noua, matura. Este un psiholog cu vocatie. Are o rabdare de inger, asculta cu atentie si are o empatie enorma. Nu da o reteta perfecta pentru fericire dar ghideaza si motiveaza pentru a cauta solutii pentru probleme noastre – solutile cele mai bune pentru noi. Permite schimbarii ,timpul ei. Vede cei mai mici pasi si te motiveaza pentru a merge mai departe.
    M-am schimbat eu si ceea ce este in jurul meu. Cand am ajuns la cabinet simteam ca sunt intr-o masina cu geamurile aburite din care cu greu vezi ceea ce este in afara ei, din care ai putea sa iesi dar te-ai obisnuit cu ideea de a vedea lucrurile deformate. Cu ajutorul doamnei Vicoria mi-am facut curaj sa pornesc stergatoarele si mi-am dat seama ca vedeam lucrurile deformate. Am inteles ca afara este o viata frumoasa care ne asteapta, viata in care trebuie sa accepti trecutul asa cum este si sa dai drum lucrurilor sa plece. Trecutul este trecut- nu il aduci in prezent. M-a ajutat sa inteleg oamenii dificili si relatiile cu acestia, sa ma desprind si sa privesc intr-o alta maniera tot ce s-a intamplat. M-a ajutat sa inteleg cat de importanta sunt eu si ca defapt sunt cea mai importanta si ca abia atunci cand traiesti pentru tine si esti in armonie cu tine, poti sa fii bun cu ceilalti. M-am invatat ca oameni ne trateaza asa cum le permitem sa ne trateze . Sa te pui pe tine pe primul rand nu este egoism este respect pentru tine insuti.
    Lectia importanta este ca din orice experienta castigi chiar daca uneori pierzi. Nu regret nici o lacrima varsata in ultimii 2 ani si nu numai. Totul avea un scop. Terapia a fost / este o calatorie spre noi, o calatorie de a ne descoperi pe noi insine, de a invata despre noi, de a ne intelege mai bine. Am invatat foarte mult si mai am de invatat si stiu ca nu puteam face asta fara ajutorului doamnei Victoria. Este o femeia extraordinara care intr-un moment dificil , a fost pentru mine cea mai apropiata persoana. Un suflet cald, o minte stralucita, o recomand din inima celor care inca nu s-au hotarat sa inceapa un drum nou, mai bun in viara lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum ma simt alt om datorita dumneai si ii multumesc din tot sufletul pentru miracolul pe care il traiesc acum!! M-a facut sa vad viata dintr-o alta perspectiva, mult mai benefica
    si avantajoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Feedback despre utilitatea recunoasterii si vindecarii ranilor primit de la J.D. "Ai avut mare dreptate Victoria draga, cand ai spus ca sufar de rana de respingere.
    Cand eram mica ma refugiam in lumea mea care erau cartile. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.
    Tin minte cum intr-una dintre sedintele noastre am realizat ca imi uram de fapt mama.
    Inteleg acum ca simtindu-ma respinsa de mama nu inseamna neaparat faptul ca eram intr-adevar respinsa de ea. Inseamna ca asta simteam eu. Si probabil si mama mea simtea la fel in relatie cu mine...

    Acum inteleg de ce toata viata m-am vazut mai putin buna decat cei din jurul meu. La scoala de exemplu aveam note bune, si invatam bine, insa mi se parea ca notele primite sunt prea mari pentru cat stiu eu si merit de fapt. Mereu am avut si inca am impresia ca laudele primite nu le merit. Si de multe ori nu inteleg cum am ajuns unde am ajuns(pe plan profesional de ex), cand eu nu simt ca as fi atat de buna...
    M-am devalorizat toata viata si continui sa fac asta in mod inconstient:(
    De aceea succesele mele nu imi aduc bucuria pe care ar trebui sa mi-o aduca. Nu pot simti bucuria unei reusite din cauza indoielii existente in mintea mea in ceea ce ma priveste

    Perfectiunea...un alt semn al ranii de respingere, atat de clar si totusi nu am inteles asta. Nu am inteles ca incercand ca toate lucrurile pe care le fac sa fie perfecte, si cerand perfectiune din partea celorlalti, era datorita faptului ca ma vad pe mine imperfecta. Si cu toate ca stiu si mereu spun ca nimeni nu e perfect, uite ca eu caut perfectiunea prin ceea ce fac....fiindu-mi de fapt frica ca voi fi judecata.

    Am constatat cu surprindere ca momentele acelea in care ma simteam ca intr-un vis, parca desprinsa de lumea reala, e un semn al ranii de respingere, la fel ca si blocajele de memorie pe care le-am experiementat de nenumarate ori...

    Rana de tradare...o sa revin cu ea. Nu inteleg de ce imi e atat de greu sa ma vad in ea...asa ca voi continua sa ma studiez....Poti sa postezi linistita. Nu imi e rusine de ce simt si de faptul ca incep sa ma descopar. E doar greu si complicat.."

    RăspundețiȘtergere
  5. Un om deosebit cu un har special. O doamna si un psiholog implicat, empatic si aproape.
    In cateva luni m-ai calauzit cu generozitate si caldura spre mine, m-ai ajutat sa ma centrez, sa ma regasesc, sa ma iubesc si fiu prezenta in viata mea pentru a putea fi prezenta si iubitoare in primul rand in viata copiilor mei.
    Sunt fericita ca am ajuns sa cred in ceva. Ii invidiam pe cei care cred in Dumnezeu si isi pun viata in mainile lui. Eu credeam intr-o putere divina dar nu o puteam defini sau vedea ca pe un mos barbos din ceruri. Acum i-am putut da un nume, o definitie, puterii in care cred eu. E puterea subconstientului, al meu si al tuturor care se manifesta in fiecare dintre noi daca devenim constienti de puterea noastra interioara. Pentru asta ma iubesc, te iubesc si iubesc toti oamenii si omenirea.
    Iti multumesc pentru profesionalismul, daruirea, placerea si iubirea ce le depui zi de zi in munca ta. Iti multumesc ca m-ai ajutat si ma ajuti sa ma simt intreaga.

    RăspundețiȘtergere