marți, 8 februarie 2011

Sa cunoastem samanismul

 La ce ne foloseste?
Informandu-ne asupra a ceea ce este cu adevarat samanismul vom accepta , in viitor, cu curaj tehnicile de vindecare samanice . 
Cel ce nu cunoaste poate fi usor intors de la o terapie de vindecare . Cred ca au trecut vremurile cand se considera ca ceea ce nu cunoastem nu exista. 
Va propun spre lecturare cateva carti si doi autori. Cartile lui Alberto Villoldo le-am citit si vi le recomand cu caldura. Veti descoperi ca practica medicinii energetice amerindiene nu se deprinde in cursuri de weekend si oricat am fi de grabiti, curiosi sau doritori nimeni nu poate deveni saman peste noapte, ci in cativa ani. Ani de lucru tu cu tine, ani de practica, de vindecare si transformare a propriei persoane.
Cartea profesorului Ion Manzat nu am citit-o, am avut insa bucuria si onoarea sa-i fiu studenta. Explicatiile domniei sale mi-au facilitat intelegerea starilor holotropice  si a cartilor ce urma sa le citesc . Starile holotropice ofera posibilitatea trairii experientiale la dimensiunile spirituale ale existentei , inclusiv accesul direct  la arhetipuri.  
Psihologul CG Jung a reinviat ideea arhetipurilor si le-a introdus in psihologia moderna abisala sub forma unor principii psihologice, scheme primordiale care organizeaza psihicul( Jung, 1959)
Alberto Villoldo ne introduce in lumea samanilor incasi si ne aduce sinteza a 5000 de ani de practica  a medicinii energetice. Arhetipurile  sunt prezente in practica samanica, dar difera de la  o cultura la alta.
Lecturarea  cartilor  deschide in fata noastra o multitudine de posibilitati si o fascinanta calatorie .

Psihologia transei şamanice autor Ion Manzat

Prezentarea cărţii

        Visul şamanic dovedeşte setea de transcendere, care se dezvoltă ca o trăsătură de personalitate. Cercetătorii au relevat că şamanii sunt inteligenţi, câteodată şireţi, având o mare tărie de caracter.
        Şamanul este înzestrat cu capacităţi paranormale, cu o conştiinţă intuitivă remarcabilă. Posedând puterea supranormală a telepatiei, a clarviziunii şi claraudiţiei, el este un psiholog în cel mai înalt grad, cu o putere psihică şi un dinamism sinergetic de invidiat.
        Şamanul, prin atingerea acestui echilibru psihic, prin dominarea parametrilor senzoriali, prin trăirea într-un timp cosmic, în armonie cu energiile cosmice superioare, se pare că a depăşit limitele umanului convenţional.
        Şamanul practică empiric parapsihologia. Fără a avea o pregătire academică, şamanul se dovedeşte a fi un performant în psihologia paranormalului.
        Precogniţia este una din prerogativele sale.
        Ne exprimăm speranţa ca această carte, ca o primă încercare în psihologia românească, îi va interesa şi pe psihologi, medici, filozofi şi sociologi.

Şaman, vindecător, înţelept  Cum să te vindeci şi cum să îi vindeci pe ceilalţi folosind medicina energetică a amerindienilor - autor Alberto Villoldo

 Prezentarea cărţii

        Alberto Villoldo, antropolog cu studii medicale, a studiat tehnicile şamanice de vindecare, împreună cu urmaşii vechilor incaşi, timp de mai mult de douăzeci de ani.
        În această carte, el explică faptul că punctul central în vindecarea şamanică este conceptul de Câmp Energetic de Lumină, care ne învăluie corpurile fizice.
        Alberto Villoldo ne învaţă să descoperim şi să lucrăm asupra imprimărilor pe care boala le lasă în acest câmp şi, în acest mod, să ne vindecăm pe noi înşine şi să-i vindecăm pe alţii, dar şi să prevenim îmbolnăvirea.

Să refacem trecutul şi să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului - autor Alberto Villoldo

Prezentarea cărţii

        Psihologul şi antropologul Alberto Villoldo explică practicile de vindecare ce pot fi folosite în afara timpului şi spaţiului.
        El ne arată cum putem intra acum în dimensiunea de dincolo de timp, pentru a vindeca evenimente care s-au întâmplat în trecut, ca şi modul în care ne putem corecta cursul propriului destin.
        Dr. Villoldo discută modalităţile prin care, folosind intenţia, ne putem vindeca pe noi înşine şi pe cei dragi nouă, prin practici folosite de şamanii din continentele americane.
        Şamanii din vechime numeau acest proces călătorie.
        În această carte, veţi descoperi că aveţi un suflet compus din patru spaţii, în acelaşi mod în care inima voastră are patru spaţii.
        În primul spaţiu, depozităm amintirea unei traume care ne-a deturnat de la destinul nostru.
        În al doilea, ne păstrăm credinţele limitatoare şi contractele sufletului, pe care le-am făcut în momentul pierderii pe care am suferit-o.
        În al treilea spaţiu, ne recuperăm Graţia Divină şi încrederea care ne vor aduce, din nou, întregimea.
        În cel de-al patrulea spaţiu, ne amintim chemarea şi misiunea ce reprezintă destinul     nostru în             această          viaţă.
        Dr. Villoldo ne conduce de-a lungul drumului parcurs de Parsifal în căutarea sfântului Graal, pentru a ilustra călătoria eroului, făcută cu scopul de a-şi recupera sufletul pierdut şi de a-şi găsi destinul.
        Practicile de recuperare ale sufletului şi destinului sunt descrise cu detalii bogate şi convingătoare şi ne arată cum putem deveni propriul nostru şaman şi cum putem realiza, în câteva sesiuni de călătorie, ceea ce într-un context psihoterapeutic s-ar face în ani de zile.
        Cartea explică faptul că timpul este ca un râu care curge leneş spre mare, pe suprafaţa căruia cei mai mulţi se mulţumesc să plutească în derivă - dar că profund, în adâncurile lui, există un curent care ne duce înapoi către sursa timpului - si înainte, către infinit.
        Cartea descrie cum bătrânii înţelepţi, cunoscuţi sub numele de Laika, au învăţat să navigheze pe aceşti curenţi ai timpului - pe liniile de timp -şi ne învaţă cum să le găsim şi să călătorim de-a lungul propriilor noastre linii de timp, către destinul personal.

Cele patru introspecţii - autor Alberto Villoldo

Prezentarea cărţii

        În această carte sunt incluse învăţăturile pline de înţelepciune, care au fost protejate de către societăţile secrete ale Protectorilor Pământului şi vracilor din continentele americane.
        Cele patru introspecţii afirmă că tot ceea ce înseamnă creaţie - oamenii, balenele si chiar stelele - este făcut din Lumină, materializată prin puterea intenţiei.
        Protectorii Pământului au folosit introspecţiile pentru a vindeca boli, pentru a elimina suferinţe spirituale şi chiar şi pentru a construi trupuri noi, care îmbătrânesc şi se vindecă            diferit.
        Prima introspecţie ne învaţă cum să ne debarasăm de rănile emoţionale din trecut, în acelaşi mod în care şarpele se leapădă de piele - dintr-o dată. Ea ne învaţă că noi nu ne identificăm cu povestea noastră sau cu tot ce am trăit în trecut, ci suntem eroul propriei vieţi.
        A doua introspecţie ne arată cum să trecem dincolo de frică şi mânie, pentru a putea trăi şi acţiona prin Graţie Divină.
        A treia introspecţie ne arată cum să păşim în afara timpului şi să intrăm în infinit, pentru a repara lucrurile, înainte ca ele să se întâmple - şi astfel să vindecăm destinul.
        Iar a patra introspecţie ne arată, în detaliu, cum să visăm lumea întru fiinţare, trezindu-ne din transa impusă de cultura noastră si de educaţia pe care am primit-o, pentru a crea bucurie, abundenţă şi scop în propria viaţă.
        Această carte dezvăluie vechile tehnologii pe care le putem aplica pentru ca să devenim fiinţe de Lumină, care au capacitatea de a percepe, la un nivel mult mai înalt, energia şi vibraţia din care este construit universul fizic.


  Textul prezentării cărţilor aparţine editurilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu