joi, 3 februarie 2011

Generatia EU vs Generatia NOI

Perioada ce o traversam corespunde declinului Generatiei EU . Depinde de fiecare cum va intelege sa faca trecerea catre Generatia NOI si cand.
Egocentrismul si individualismul au avut beneficiile lor, dar si minusurile lor.  Inca o Generatie EU ar fi prea mult; oamenilor le-ar fi imposibil sa mentina lucrurile sub control. Este suficient sa privim in jur cu ochii larg deschisi si sa vedem ce se intampla acum. Evenimentele exterioare noua ne constrang si ne obliga la schimbare. Acceptand schimbarea ne va fi mai usor. Impotrivindu-ne  ne va fi  greu, foarte greu.
Este timpul pentru NOI!
Cum simtiti aceasta?  Ce simtiti afirmand "este timpul pentru NOI" ?
Citeam in prefata unei carti un indemn " Cine vrea sa mearga repede sa mearga singur. Cine vrea sa mearga departe sa mearga in grup".
Cu siguranta oamenii vor sa mearga mai departe.
exercitiu de autocunoastere si acceptare


Textul de mai jos este preluat, l-am primit pe mail de la o prietena ;el aduce in atentia noastra un mod de gandire diferit de cel occidental. Vi-l ofer cu cateva indicii :

-Cand cititi priviti cu un ochi pe text si cu celalalt in interiorul vostru, apoi in jurul vostru. Le puteti citi pe rand oprindu-va cat timp aveti nevoie asupra fiecareia dintre cele 4 legi.

-Este un exercitiu de autocunoastere, de intelegere si acceptare a ceea ce traim.

-Puteti reveni asupra lor si implicit in propria analiza ori de cate ori simtiti nevoia.Spor la treaba!

4 Legi ale spiritualitatii… in India

- prima lege zice: “Persoanele pe care le intalnesti sunt  persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;

- a doua lege zice: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta …

- a treia lege zice: “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);

- a patra lege zice: “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.