joi, 5 mai 2011

Lumea se va aranja singura daca Omul se reconstruieste pe sine (poveste preluata)

 Povestea ce o veti citi azi am primit-o de la prietena mea Renata . Asemeni ei, am citit-o dupa cateva zile de la primirea mesajului. Hotarasem sa-mi dedic aceasta zi, sa citesc, sa fiu atenta la mine si la nevoile mele.  Si am reusit in prima jumatate a zilei. Apoi am inceput sa deschid mesajele, ce asteptau cuminti sa fie deschise si citite. Nu incep intai cu cele de la prieteni pentru ca vreau sa le acord toata atentia mea. Asa se face ca tocmai mesajele de la prieteni le citesc rar .


 Acum va invit sa cititi povestea si cu siguranta veti intelege de ce am deschis mesajul abia azi.
Un copil si tatal sau calatoreau cu trenul.

Calatoria trebuia sa dureze circa o ora. Tatal se aseza comod si se puse sa citeasca o revista pentru a se distra. La un moment dat copilul il intrerupse, intrebându-l: "Tata ce este cladirea aceea?" Tatal se uita sa vada ceea ce i-a aratat copilul si raspunse : "Este o fabrica". incepu din nou sa citeasca când copilul il intreba din nou: "Tata când sosim?" Tatal i-a spus ca mai au inca de mers. A inceput din nou sa citeasca, dar o alta intrebare a copilului il intrerupse urmate apoi de alte si alte intrebari.

Tatal, disperat, cauta un mod pentru a-l face pe copil sa se distreze. Vazu in revista pe care o citea multe chipuri de oameni, o rupse in mai multe bucati si o dadu copilului invitându-l sa reconstruiasca aceste chipuri intocmai ca la un joc de puzzle, dupa care se aseza multumit pe scaunul sau convins ca copilul va fi ocupat pentru tot restul calatoriei. Nu apucase sa treaca multa vreme caci copilul exclama: "Am terminat!".

"Imposibil!" raspunse tatal. "Nu pot sa cred! Cum ai putut reconstrui imaginea atat de repede?" Imaginea era reconstruita perfect.

Copilul raspunse: "Nu m-am fixat asupra lumii (a oamenilor celor multi) caci pe cealalta parte a foii era figura unui (singur) om; AM RECONSTRUIT OMUL SI LUMEA S-A ARANJAT SINGURA!!!"

Lumea va fi aranjata numai când oamenii vor fi ei aranjati, vor fi loiali si onesti.
Lumea va fi aranjata atunci când fiecare om va fi capabil sa se revizuiasca in interiorul sau!
 Multumesc Renatei si drei Kya Lee

Un comentariu:

 1. Ne asteptam la tipare. La cai batatorite.

  Ratiunea copilului a demonstrat ca daca iesi in afara ei totul va fi OK.

  Cel putin vei avea sansa sa iesi din tipar. Sa fi: Out of the Box.

  Asta am invatat eu de la descendent.

  Poate de asta am avea nevoie: fara ratiune, doar iubire.

  Eu asta am inteles, Vicky!

  RăspundețiȘtergere