miercuri, 9 mai 2012

Intentia creeaza realitatea!

Timpul de a sta linistiti in coconul nostru s-a incheiat!
 Este timpul sa ne ridicam nivelul de constiinta. A deveni constient de sine, in aceste timpuri, poate fi punctul 0 de la care incepe schimbarea. Intentia ta de a fi un om armonios, cu stima de sine inalta si cu constiinta de sine poate crea o noua lume.
Frumos si adevarat, dar este suficient pentru a fi benefic?
Poate fi benefic atunci cand intentia mea, intentia ta, si a lui si a ei creeaza o lume armonioasa. Intentiei i se da directia prin gand. Gandul este energie si se materializeaza nu doar ceea ce afirm declarativ ca intentie,ci si ceea ce tin in mine ascuns atunci cand urmaresc interesul personal sau de grup.
In aceste zile, in Romania, se intampla schimbari de guvern, schimbari la COPSI si in multe alte structuri. Ca psiholog stiu cat de importanta este schimbarea mea ca individ si cum poate actiona in plan relational, emotional, comportamental.
Credeti ca  poate fi benefica schimbarea prin manipulare?
Cu siguranta nu. De ce nu? Pentru ca ascunde interese, lupte de putere si asta nu poate fi benefic oamenilor in general, ci numai grupurilor de interes.

Noi oamenii avem tendinta sa ne spunem punctul de vedere atunci cand nu ne pricem. Asa am procedat si eu cand premierul Tariceanu propunea o lege de dizolvare a IMM-urilor. Aveam sa aflu peste cativa ani din partea unor specialisti in consultanta financiara ca nu era o lege benefica majoritatii ci unui grup de interese. IMM-urile aduc putini bani la buget, dar ADUC si de aceea este important ca ele sa existe. Ba mai mult , rezolva problema locurilor de munca, care la nivel micro este nesemnificativ, dar la nivel macro este important.
Cam asa se petrec lucrurile in mai toate domeniile unde dai cu presupusul .

Oricat de mult se straduieste presa sa ne informeze, tot reuseste sa ne dezinformeze si sa ne conduca intr-o directie sau alta dupa cum ne place sau credem ca ne place sa auzim.
Eu in calitatea mea de psiholog pot spune ca fiecare alege, doar am invatat ca am dreptul sa aleg si sa ma bucur de drepturile mele, dar si sa-mi asum alegerile.
A alege in necunostinta de cauza se numeste intr-un anume fel. Din acest motiv eu imi voi lua dreptul sa aleg numai  ceea ce cunosc.
Din ceea ce cunosc aleg sa va impartasesc cateva lucruri:
Gandul ascuns blocheaza orice buna intentie.
Gandul egoist ne tine departe de armonie si prosperitate.El poate aduce prosperitate unora, cat priveste armonia dintre ei, acesta este fragila precum o pojghita de gheata.
Gandul de imbogatire al unora ne conduce la boala si saracie pe cei mai multi dintre noi. Pe cei multi si saraci mai repede. Pe cei putini si bogati, mai incet dar sigur. Bolile incurabile lovesc cu mai mult dramatism bogatii pentru ca abia atunci realizeaza ca banii si faima nu tin departe iremediabilul. Cine cade de sus se loveste mai rau.
Un proverb evreiesc spune: daca ai suficienta rabdare iti vezi dusmanul trecand cu dricul pe la poarta ta.
De ce  sa astepti asta? Nu te deosebeste prea mult de rivalul tau. Proverbul se potriveste momentelor de schimbare a guvernelor cand cei mai multi se bucura de plecarea celor rai si venirea celor buni, pana cand cei buni devin la randul lor cei rai si roata se invarteste mai departe.
Dar roata poate fi oprita. Stiati?
Cum anume ? Tot prin intentie, da prin intentie fara urma de egoism si interese personale. Prin intentie de  armonie si prosperitate planetara.
Cum ar suna acest gand ? Va propun cateva variante:
-Sa renuntam la gandurile negative.
-Sa renuntam la orgolii.
-Sa ne eliberam de resentimente.
-Sa vedem frumusetea din noi si din tot ce ne inconjoara.
-Sa incetam sa cream nevoia.
-Sa traim in frumusete, prosperitate si pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu