luni, 25 aprilie 2016

ATRAGI CEEA CE ESTI!

Deseori sunt intrebata:

-" De ce nu mi se implinesc dorintele?"

-"De ce ma inconjor de oameni cenusii?"

-"De ce mi-am pierdut prietenii si nimic nu ma mai bucura?"

-"Eu cand voi trai marea dragoste?"

-"De ce oamenii ma resping?"

-"De ce lumea se poarta rau cu mine?"

Pentru a avea succes in munca si in viata este nevoie de disciplina, de planificare, de visare si sa-ti stabilesti tinta sau altfel spus  gandeste benefic, traieste benefic si actioneaza benefic.

"In cartea "DARUL. Succesul incepe in prezent", autorul Spencer Johnson abordeaza o problema de ansamblu: fericirea si implinirea in viata personala si profesionala.
Raspunsul este unul dintre cele mai simple: concentrarea asupra prezentului.
Caci ce altceva este Darul Prezentului, daca nu minunata capacitate de a ne concentra asupra a ceea ce se afla chiar in fata ochilor nostri, de a ne concentra atentia asupra proiectului la care lucram sau asupra oamenilor care ne vorbesc in acest moment? Invatand sa desprindem clipa prezenta din neantul unei existente nu neaparat fericite, vom avea sansa sa descoperim oportunitatile care ni se ofera la tot pasul, de a face ceva important si constructiv cu viata noastra.
Abia cand Prezentul va fi devenit cel mai bun prieten al nostru, ne putem intoarce catre Trecut, pentru a invata lectiile valoroase pe care le-a pus deoparte pentru noi, sau spre Viitor, pentru a planui cum vom folosi concret fiecare moment, cand acesta va deveni Prezent."  Curtea Veche

"Nimeni nu poate prezice
Sau controla Viitorul.

Totusi, cu cat planifici mai mult
Ceea ce vrei sa se intample,

Cu atat Prezentul te nelinisteste mai putin,

Si cu atat Viitorul
Iti devine mai cunoscut." Spencer Johnson, "DARUL. Succesul incepe in prezent"pag 64












Cititorule, articolele de pe acest blog sunt scrise cu intentia de a te ajuta. Trimite-le prietenilor tai si ajuta-i la randul tau. Iti multumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu