vineri, 27 august 2010

ASCULTÃ-TI CORPUL PRIETENUL TÃU CEL MAI BUN- capitolul 16


CAPITOLUL 16
FALSII STÃPÂNI

Ce este un stãpân?
Un stãpân este o persoanã sau un lucru care-ti dirijeazã viata si fatã de care te supui, din teamã sau din adoratie. Stii care sunt stãpânii propriei tale vieti? Dacã te gândesti putin, îti vei da seama cã sunt o grãmadã, dar toti sunt falsi! Existã un singur stãpân adevãrat pe pãmânt, si acesta este Dumnezeul tãu interior. Acest fapt e valabil pentru fiecare dintre noi. Fiecare îsi are propriul sãu stãpân.
Iatã falsii stãpâni cel mai des întâlniti:
Existã în prezent, în viata ta, cineva apropiat (sot, sau sotie, copil, pãrinte, sef) de care ti-e teamã? Care îti dirijeazã viata? Cãruia i te supui tot timpul?
Cursurile de la Centrul „Ascultã-ti corpul” se terminã de obicei târziu, pe la 22,30 – 23, dacã apare o întârziere în timpul programat. De mai multe ori am observat cã unele participante deveneau foarte nervoase începând de la 22,30. Le era teamã cã-i fac sã astepte pe sotii lor, care veneau sã le ia acasã. Dintr-o datã se simteau inconfortabil pe scaun si de multe ori se sculau si mergeau sã se uite pe fereastrã. De îndatã ce sotul apãrea, doamna respectivã se grãbea sã plece, pierzând astfel finalul cursului. Unei femei care se poartã astfel îi e fricã de sotul sãu. Se teme sã nu-i displacã. Dar întotdeauna existã o cale de comunicare, lãsând teama la o parte. Dacã bãrbatul respectiv nu are rãbdare sã astepte câteva minute, sotia poate sã-i sugereze sã vinã mai târziu. Dacã n-a fãcut-o, pur si simplu poate merge singurã acasã, cu transportul în comun, sau poate aranja sã plece împreunã cu un alt participant la curs.
O persoanã care se teme de cineva nu este propriul sãu stãpân. De îndatã ce simti cã ti-e fricã de cineva, el devine stãpânul tãu. Poate sã facã ce vrea cu tine. Stie pe ce buton sã apese ca sã te facã sã reactionezi. Nu e bine pentru tine sã te afli mereu în stare de reactie: aceasta dã nastere prea multor emotii.
Un fals stãpân: stirile. Sunt oameni care de multe ori ascultã stirile sau le citesc din ziare pentru a lua apoi decizii în functie de ceea ce au aflat. Dacã meteorologii prevãd furtunã si timp urât, ei îsi vor schimba planurile: totusi, previziunile meteorologice sunt atât de inexacte! Oamenii sunt cei care decid asupra temperaturii. Dacã, într-o anumitã regiune, majoritatea oamenilor îsi schimbã gândurile dintr-o datã, temperatura va suferi si ea o schimbare radicalã. Pãmântul e o fiintã vie, iar noi suntem celulele sale.
O persoanã care se lasã influentatã de stiri trãieste permanent într-o stare de neliniste. Se simte tulburatã de tot ce aude. Dacã se anuntã probleme financiare, îsi ascunde banii sau îi transferã în altã parte.. Sau, de exemplu, se anuntã cã a fost gãsit corpul unui tânãr mutilat de agresorul sãu. Persoana influentatã va reactiona puternic la aceastã veste, desi întâmplarea nu o priveste în nici un fel. Ceea ce se întâmplã altora îi priveste numai pe ei. E viata lor, e rãspunderea lor. Nu trebuie sã fii sau nu de acord cu întâmplarea respectivã. E suficient sã accepti cã amândoi trebuiau sã trãiascã acest eveniment. Putem simti milã fãrã a fi tulburati din cale-afarã. La urma urmei, asta e viata…
Faima si puterea sunt si ele niste falsi stãpâni. Dacã realizezi ceva pentru a câstiga faimã sau putere, înseamnã cã o faci dintr-o motivatie exterioarã si nu din credinta datã de Dumnezeul tãu interior. Îti lasi viata condusã de dorinta de a obtine faimã si putere.
Bunurile pe care le posezi pot fi uneori niste falsi stãpâni. Care este relatia ta cu bunurile materiale? Tii la ele ca la lumina ochilor? Dacã l-ai pierde pe cel mai pretios dintre ele, cum ai reactiona? Te vei umple de furie? Dacã rãspunzi afirmativ, înseamnã cã bunurile materiale sunt pentru tine niste stãpâni. Ce importantã ar avea pentru tine niste stãpâni. Ce importantã ar avea pentru tine dacã ai muri cu o vazã de cristal în minus sau cu o patã pe covor?
Este firesc pentru orice om sã doreascã sã fie înconjurat de lucruri frumoase. Frumusetea are o mare importantã pentru toti. Dar asta nu înseamnã cã trebuie sã te lasi stãpânit de bunurile materiale! Rolul lor este acela de a-ti face viata mai plãcutã, nu de a o conduce. Tu trebuie sã-i fii propriul stãpân.
Un alt fals stãpân: astrologia. Sunt multi cei care îsi întocmesc horoscopul sau urmãresc astrologia foarte îndeaproape. Îsi conduc viata în functie de ceea ce e scris în cãrti sau de revelatiile astrologului. Viata ta e condusã de hotãrârile pe care le iei si de actiunile pe care le întreprinzi. Ti-ai ales semnul astrologic sub care te-ai nãscut numai pentru a învãta sã evoluezi si sã iubesti, în ciuda anumitor influente astrale. Pe mãsurã ce înveti sã fii propriul tãu stãpân, astrele vor avea tot mai putinã influentã asupra ta. Horoscopul nu e decât un instrument care-ti permite sã cunosti influentele astrale pentru a le putea stãpâni.
Putem compara toate acestea cu o situatie de felul urmãtor: Trebuie sã lucrezi, timp de un an, cu o persoanã foarte nesuferitã. Nu ai de ales. Trebuie sã fii alãturi de ea un an întreg. Te hotãrãsti sã o accepti si iei mãsuri ca sã te aperi de efectele negative. Evident, e un efort în plus, o mare cheltuialã de energie, dar rãmânând în permanentã constient de influenta dãunãtoare, vei fi în mãsurã sã te protejezi. La fel e si cu astrologia. Astrele predispun, dar omul dispune.
Mediumurile si clarvãzãtorii pot fi si ei falsi stãpâni pentru anumite persoane. În ultima vreme, numãrul lor a crescut foarte mult. Si va creste în continuare, pentru cã nivelul de constiintã al oamenilor creste si permite dezvoltarea în mai mare mãsurã a darurilor psihice. Ce se întâmplã în cursul unei sedinte? Acesti oameni capteazã toate vibratiile emise de corpurile subtile. Capteazã starea în care esti în acel moment. Viata ta urmeazã o anumitã traiectorie. Ei sunt în mãsurã sã-ti spunã ce ti se va întâmpla dacã rãmâi pe directia respectivã. Nimeni nu poate cunoaste viitorul altcuiva pentru cã viitorul depinde de prezent. Clarvãzãtorul îti prezice viitorul observând momentul prezent, vibratiile emise de tine în prezent. Dar dacã, dintr-un motiv sau altul, îti schimbi starea începând de a doua zi, fie cã asta se întâmplã în urma a ceea ce ai gândit, în urma a ceea ce ti-a spus cineva sau a ceea ce ai citit, schimbi si prezentul în totalitate. Schimbându-ti modul de a gândi, îti schimbi traiectoria pe care te afli. Atunci, tot ce ti-a fost prezis în ajun nu mai existã pentru tine. Totusi, dacã te lasi influentat de acesti oameni, viata ta îsi mentine directia si determini aparitia evenimentelor prezise. Când îti prezice cineva viitorul, foloseste discernãmântul tãu si încearcã sã crezi numai în evenimentele fericite, astfel ai sansa sã le vezi împlinindu-se.
Îti poti modela continuu traiectoria viatii. Poti chiar sã trãiesti mai multe vieti într-una singurã. O schimbare radicalã îti va da impresia cã renasti, cã ai devenit altcineva. Cei din jurul tãu se vor minuna si-ti vor spune: „Dumnezeule, nu te mai recunoastem. S-a schimbat ceva în tine. Nu mai esti aceeasi persoanã”. Transformarea a fost provocatã de faptul cã ti-ai schimbat modul de viatã. O evolutie rapidã reduce numãrul revenirilor pe pãmânt, al vietilor pe care le mai ai de trãit.
Un alt fals stãpân: religiile organizate, adicã cele care spun: „Dacã nu faci ce ti se spune, nu vei ajunge în cer; noi singuri detinem adevãrul”. Dacã viata ta este condusã de religie si accepti notiunile de bine si rãu impuse de acestea, sau dacã te lasi influentat de o sectã sau un cult oarecare, nu mai esti stãpân pe viata ta. Religiile au luat nastere cu mult timp în urmã pentru a-i ajuta pe oameni sã-si aleagã drumul în viatã. Unii nu erau destul de constienti pentru a se descurca singuri. Dar, ca tot ce existã în lumea asta, sunt lucruri bune si mai putin bune. În cadrul fiecãrei religii, anumiti oameni au vrut sã abuzeze de puterea lor provocând teamã în rândul populatiei. A trãi cu fricã nu aduce pace si armonie nimãnui. Dacã religia ta te face sã-ti fie fricã, înseamnã cã nu bazatã pe dragoste. Dumnezeu este dragoste. El n-a vrut sã sperie niciodatã pe nimeni. Oamenii sunt cei care s-au specializat în a-si provoca singuri frica. Cel care iubeste cautã mai curând sã îndrume, sã calmeze si sã ajute.
Religiile de astãzi sunt tot mai constiente de acest sentiment de dragoste. Si-au dat seama cã oamenii nu mai vrea sã trãiascã de fricã! De multe ori, nu religia în sine este prost structuratã, ci cei care o reprezintã nu au sensibilitatea necesarã. Depinde de tine sã ai discernãmântul potrivit pentru a-i alege pe cei ce vor sã te îndrume.
Dacã te simti mult prea tulburat de ceea ce-ti povesteste cineva, dacã teama ta se accentueazã, înseamnã cã acest lucru nu îti este benefic pentru moment. Ceea ce-ti spune persoana respectivã nu e neapãrat ceva rãu, dar, pur si simplu, momentan nu esti pregãtit sã-l înfrunti. Dã totul uitãrii si, când vei fi în stare s-o faci, o sã afli.
Medicii sunt si ei, uneori, niste falsi stãpâni. Rolul lor este acela de a-i ajuta pe oameni si nu de a le conduce viata. Cunosc mai multe persoane care îsi consultã medicii înainte de a lua orice hotãrâre, fie cã e vorba de plecarea în vacantã, schimbarea locului de muncã sau mutarea într-o nouã locuintã. Pe un pacient care, în mod vizibil, se teme de o schimbare, medicul îl poate sfãtui sã întreprindã nimic. Dacã persoana ar fi avut încredere în Dumnezeul sãu interior, n-ar fi cerut pãrerea medicului si ar fi luat propriile decizii.
Medicii au învãtat sã trateze indispozitii si boli, dar nu stiu sã ia decizii pentru altii. Încep si ei sã-si dea seama cã latura mentalã a fiintei umane este mult mai puternicã decât cea fizicã. Constatã uneori cu surprindere cã oamenii se vindecã de anumite boli fãrã nici o interventie medicalã. E linistitor sã vezi cã tot mai multi medici îsi sfãtuiesc pacientii sã nu mai foloseascã multe medicamente: „Esti destul de puternic ca sã te descurci singur, fãrã medicamente” a devenit o prescriptie curentã în zilele noastre.
Anumite persoane au atâta nevoie de medicul lor, încât la cea mai micã problemã aleargã sã-i cearã sfatul. Ele nu vor sã-si asume rãspunderea pentru propria viatã. Ar dori ca întotdeauna altcineva sã le „aranjeze viata”. Dacã medicul le spune cã nu au nimic, acesta este acuzat de incompetentã si ele îsi continuã demersurile pânã când gãsesc pe cineva care sã le prescrie un remediu: „Stiam cã sunt bolnavã. Uite, mi-a dat o retetã”. Se întorc acasã foarte încântate si mult mai sãnãtoase decât la plecare.
Un alt fals stãpân: medicamentele. La cel mai mic semn de indispozitie, iei o pastilã: pentru durerea de cap, pentru nervi, pentru digestie, pentru curãtarea ficatului si a intestinelor, una ca sã dormi, alta ca sã te trezesti…
Asta înseamnã cã nu-ti iubesti trupul. Orice medicament are un efect secundar. Corpul se revoltã de câte ori îi dai ceva care nu face parte din elementele nutritive naturale. Îi dai foarte mult de lucru. De îndatã ce iei o pastilã oarecare, accepti ideea cã ea îti este stãpân. Lasi medicamentele sã-ti conducã viata. Dacã esti multumit asa, continuã sã-ti iei medicamentele. Dacã vrei sã te schimbi, e vremea sã devii propriul tãu stãpân. Nimeni în afarã de tine nu-ti poate schimba viata!
Boala este si ea un fals stãpân. O persoanã care e tot timpul bolnavã se lasã stãpânitã de boala sa. Nu-si dã seama cã poate fi propriul stãpân al vietii sale. Multi cred cã e firesc sã fii bolnav. Nu, starea normalã a corpului e sãnãtatea!
Un alt fals stãpân: moda. De câte ori nu ti-ai sacrificat confortul vestimentar pentru a fi în pas cu moda? Ti-e teamã de ce vor spune ceilalti?
Munca poate deveni uneori un fals stãpân. Existã multi oameni care nu stiu sã se relaxeze. Toatã viata lor este orientatã cãtre muncã. Munca îi îndrumã încontinuu. Chiar si în clipele libere se gândesc numai la problemele de serviciu. Niciodatã nu sunt în stare s-o lase mai usor, sã se relaxeze, sã se amuze ocupându-se de altceva. Lucreazã 7 zile din 7.
Munca te ajutã sã evoluezi? Îti permite sã devii mai bun, mai pur în interiorul tãu? Îti foloseste munca pentru a învãta sã-i iubesti mai mult pe oameni? Dacã rãspunsul este afirmativ, înseamnã cã munca are valoare pentru tine. Dacã prin ocupatia ta înveti sã iubesti tot mai mult, stii cã esti pe drumul cel bun. Dacã munca îti stãpâneste viata, dacã o faci numai pentru bani sau pentru putere, ea nu te ajutã în evolutia spiritualã.
Un alt fals stãpân: superstitiile. Cifra 13, pisica neagrã… îti spun toate astea ceva? Superstitiile te fac deseori sã-ti schimbi hotãrârile? Atunci si ele te stãpânesc. Dacã stai sã aduni toate lucrurile care au influentã asupra ta, fie si numai pentru o singurã zi, vei constata cã, de fapt, nu mai esti tu cel care îti conduci viata.
Falsii stãpâni cei mai puternici sunt orgoliul, frica, sentimentul de vinovãtie si banii.
Problema orgoliului a fost tratatã pe larg în capitolul precedent; discutiile despre fricã si vinovãtie vor urma în capitolul 19.
Voi termina acest capitol cu falsul stãpân care dirijeazã viata unui foarte mare numãr de oameni: banii. Este evident cã ei au o mare importantã în lumea de azi. Banii reprezintã un mijloc de schimb si nu un bun pe care îl posezi. Dorinta de a acumula cât mai mult te face sã o iei pe o cale gresitã. Oare ar avea sens sã acumulezi aer pentru cazul în care ti-ar lipsi? La fel se întâmplã si cu banii. Banii sunt o energie ca si electricitatea, apa sau vântul. Toate acestea sunt forte create o datã cu lumea. Banii sunt în acelasi timp o energie si o fortã. Existã pretutindeni si pentru toatã lumea. Sub o formã sau alta, au existat întotdeauna. În prezent, apar sub formã de hârtii si monezi.
Mijloacele de schimb au existat mereu cu scopul de a permite procurarea bunurilor materiale. A strânge bani de teamã sã nu-ti lipseascã este un semn de lipsã de încredere în aceastã fortã divinã care furnizeazã toatã energia necesarã.
Am putea compara banii cu altã mare sursã de energie: soarele. Dacã pe plajã sunt trei sau patru sute de oameni care vor sã se bronzeze, va fi mai putin? Nu. E destul pentru toatã lumea. Este deci important sã-ti dai seama cã banii reprezintã o energie si, ca orice energie, cu cât o faci sã se miste mai mult, cu atât îi creste puterea si se multiplicã.
Acelasi lucru e valabil pentru multe lucruri din naturã. Fiecare sãmântã de grâu, de rosie etc. utilizatã, pusã în pãmânt, va produce sute de alte spice de grâu, sute de alte rosii. Dacã nu le însãmântezi si le încui într-un sertar, ele nu vor da nastere la nimic.
E destul de greu sã scapi de nesiguranta financiarã. De fiecare datã când îti doresti ceva, primul tãu gând este: „Cât mã va costa?”. Îti vei satisface dorinta numai dacã ai bani suficienti. Vezi cum banii îti dirijeazã viata? Contul tãu în bancã este cel care ia hotãrârile pentru tine. Dar, în viatã, trebuie sã faci tocmai contrariul. Iei o hotãrâre si banii vor veni dupã aceea.
Priveste putin înapoi si aminteste-ti: probabil ti s-a întâmplat sã cumperi ceva dintr-un impuls de moment. Ai cumpãrat pe credit pentru cã nu aveai destui bani. Ai cheltuit tot ce aveai pentru ceva care nu era neapãrat indispensabil, dar reprezenta într-adevãr ceea ce-ti doreai. În ciuda acestor cheltuieli, ai continuat sã trãiesti, nu? Ti-ai plãtit datoriile si n-ai rãmas fãrã hranã, nu-i asa? Vezi, pânã la urmã ai reusit sã plãtesti totul.
Priveste în jurul tãu. Când faci cumpãrãturi, alegi alimentele cu pret redus? Pretul te determinã sã cumperi ce vei mânca în aceastã sãptãmânã? Nu vreau sã spun cã trebuie sã eviti alimentele ieftine. Dacã îti planifici sã cumperi articole cãrora le cunosti reducerea, ar fi bine sã iei o cantitate mai mare, mai ales dacã sunt lucruri de care ai nevoie. Vorbesc mai curând despre persoanele care renuntã la ceea ce si-ar dori pentru cã pot cumpãra o altã marcã de produse la un pret mai scãzut. Cumpãrã astfel chiar si ceea ce nu le place. Iau lucrurile de care au într-adevãr nevoie numai dacã sunt cu pret redus! Le preferã pe acestea, chiar dacã sunt de calitate inferioarã. Crezi cã nu meriti sã primesti tot ce e de bunã calitate? Înseamnã cã imaginea pe care ti-o faci despre tine nu-i va încuraja pe ceilalti sã aibã o pãrere prea grozavã despre tine.
Nu te grãbi acum sã-ti cumperi un castel pe malul mãrii sau un Mercedes. Începe prin a câstiga mici victorii în fiecare zi. Dacã vrei sã cumperi fructe bune, dar pretul te face sã eziti, observã toatã valoarea pe care o ai. Vei vedea cã, treptat, totul se va schimba. Cu cât faci mai mult sã circule energia banilor tãi, cu atât mai mult vei primi. Rostul banilor e sã circule, nu sã fie pusi deoparte. Dacã, în loc sã pleci în vacantã, preferi sã-i pãstrezi pentru eventualitatea cã ti se va întâmpla vreo nenorocire, ghici ce ti se va întâmpla: o nenorocire! Omul vrea sã aibã întotdeauna dreptate, asa cã face totul în acest sens. De cele mai multe ori, când ti se întâmplã ceva, esti tentat sã spui: „Ah! Am fãcut bine ce-am fãcut! Stiam cã o pãtesc ceva!”.
Lasã-l deoparte pe „în caz cã…” si pleacã linistit în vacantã. Uitã fraza: „ce-o sã fac dacã mi se întâmplã ceva rãu?”. Spune mai degrabã: „Da, o sã plec în vacantã si, dacã va fi sã se întâmple ceva, o sã vãd eu atunci ce e de fãcut”. Asa se va si întâmpla. Problemele legate de masinã sunt imprevizibile, nu? Totusi, vei reusi s-o repari sã fi rezervat bani special în acest scop.
Ai reusit sã pui lucrurile cap la cap, nu? Cei mai multi oameni nu-si definesc bine prioritãtile. Dacã îsi dau seama cã televizorul e într-o stare mult prea jalnicã pentru a mai fi reparat, se vor grãbi sã cumpere altul. Vor gãsi ei un mijloc de a-l plãti! Oare a avea un televizor e într-adevãr o necesitate pentru tine? Stim cu totii cã nu, dar când ai hotãrât cã vrei ceva cu orice pret, îl obtii.
Sunt multi oameni interesati de cursurile de la Centru. Dar, cum aflã pretul, exclamã: „E mult mai scump decât mã asteptam!”. Printre ei sunt persoane gata sã cheltuie mii de dolari pentru a-i ajuta pe cei aflati în nevoie, dar când e vorba de ei, se gândesc cã nu valoreazã nici câteva sute de dolari… si poate cã astfel reusesc sã-si transforme viata, sã scape de stres, de temerile si bolile lor, pentru a cunoaste, în sfârsit, adevãrata fericire!
A spune cã nu meritã osteneala îti provoacã de multe ori probleme. Iatã un exemplu: când cumperi un cadou pentru cineva, nu alegi ceea ce ti-ar plãcea sã primesti tu? Deci, altii sunt mai importanti si meritã sã primeascã mai mult decât tine? Observã cu multã atentie ce influentã au banii asupra vietii tale. Cu cât mai mult te lasi stãpânit de ei, cu atât îti va fi mai greu sã cunosti fericirea si pacea interioarã. De îndatã ce vei reusi sã-i stãpânesti, vei observa cã apar numeroase schimbãri.
Dacã esti încredintat cã „întotdeauna culegi ce ai semãnat”, o sã-ti dezvãlui un mic secret. Trimite în gând urãri de prosperitate tuturor celor care-i cunosti. Ureazã-le sã aibã cât de multi bani vor. Astfel vei pune atât de multã energie în miscare, încât si tu îi vei câstiga mult mai repede decât în cazul în care te-ai gândit numai la tine.
Evident cã societatea actualã nu favorizeazã gândurile pozitive. Scopul acestei cãrti nu este acela de a schimba întreaga lume din jurul tãu, ci de a schimba modul tãu de a gândi. Nu te lãsa influentat de ceilalti. E chiar mai bine sã nu vorbesti cu nimeni despre noua ta hotãrâre în ce priveste banii. Începe prin a lucra în interior, pune-ti încetul cu încetul hotãrârile în practicã si oamenii vor începe treptat sã-si dea seama de schimbare. Nu e cazul sã-ti dezvãlui gândurile nimãnui. S-ar putea ca credinta si forta ta interioarã sã nu fie încã suficient de puternice pentru a face fatã criticilor. În acelasi timp, trebuie sã accepti cã fiecare îsi exprimã propriul adevãr, chiar si prin criticã. Crede în el tot atât de mult cum crezi si tu în al tãu.
Dacã ai decis sã ai o atitudine pozitivã fatã de bani si sã îi stãpânesti, fã-o fãrã gândul ascuns de a-i influenta si cei din jurul tãu. Nu trebuie sã cauti sã obtii consimtãmântul tuturor. Când ei vor fi pregãtiti sã-si schimbe atitudinea, o vor face la timpul si la locul potrivit. Fiecare îsi urmãreste propria evolutie.
Când ti-ai câstigat fericirea si pacea interioarã, nu e cazul sã o strigi în gura mare pe stradã. Acestea sunt lucruri care se simt. Oamenii din jurul tãu le vãd, si le simt.
Când vei ajunge sã stãpânesti banii, vei avea mereu un surplus, plãtindu-ti, în acelasi timp, toate lucrurile de care ai nevoie. Nu vei face economii din fricã. Pur si simplu, vei avea niste bani în plus.
Dupã cum ai constatat, existã o multime de falsi stãpâni. Sunt sigurã cã poti sã gãsesti si mai multi!
La finalul acestui capitol, te sfãtuiesc sã-ti faci o listã cu toti falsii stãpâni din viata ta. Observã care din ei are mai multã influentã asupra ta. În urmãtoarele trei zile, seara, noteazã-ti ce anume te-a influentat mai mult în cursul zilei. Nu trece mai departe înainte de aceastã etapã. Fii atent la bani, fricã, astrologie, medicamente etc. Cine îti stãpâneste viata? Vei ajunge la un nivel de constiintã mai ridicat si totul în viata ta va fi mai bine.
Afirmatia pentru urmãtoarele zile:

SUNT SINGURUL STÃPÂN AL VIETII MELE, ÎMI DAU SEAMA CÃ, GÂNDIND, CREEZ. DEVIN CEEA CE GÂNDESC. ASTFEL, FERICIREA, PROSPERITATEA, DRAGOSTEA SI ARMONIA MEA DEPIND NUMAI DE GÂNDURILE MELE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu