vineri, 27 august 2010

ASCULTÃ-TI CORPUL PRIETENUL TÃU CEL MAI BUN- concluzie


CONCLUZIE

Rostul tãu aici, pe pãmânt, este unul singur: acela de a evolua, adicã a-ti ajuta sufletul sã se purifice si sã creascã. Aceasta înseamnã a te iubi pe tine însuti si a-i iubi si pe ceilalti.
Noi, oamenii, suntem încãpãtânati si ne e greu sã iubim total, neconditionat si impersonal. Trebuie sã revenim de mai multe ori pe pãmânt, de fiecare datã într-un alt corp, pentru a învãta sã iubim de fiecare datã în conditii diferite.
Pãmântul este marea scoalã a iubirii. Este un privilegiu sã trãiesti. De aceea trebuie sã folosesti fiecare moment din viata ta pentru a-ti spori iubirea. Încercând sã faci mai mult în fiecare viatã, nu vei mai reveni în repetate rânduri pe Pãmânt.
E la fel ca la o scoalã obisnuitã: dacã în fiecare an nu faci decât sã te distrezi si nu vrei sã înveti nimic, vei rãmâne mai muti ani în aceeasi clasã.
Ceea ce se întâmplã „între douã vieti” se poate compara cu cele douã luni de vacantã dintre anii scolari. Dintr-o datã, vãzând cã altii stiu mai multe, ai chef sã mergi din nou la scoalã, ca sã înveti si tu.
Totusi, unii dintre noi, odatã aflati din nou la scoalã, uitã motivatia care i-a împins sã vinã acolo, aceea de a învãta bine. Este ceea ce se întâmplã multora în cursul vietii lor terestre.
Dimpotrivã, sunt si oameni atât de dornici sã învete, încât absolvesc mai multi ani într-unul singur. În consecintã, îsi terminã studiile mai devreme decât ceilalti si ajung mult mai repede sã cunoascã o mare fericire interioarã.
Ce fel de scolar esti?
Tu singur esti cel care hotãrãsti.
Nu ai de ce sã te temi, nu este greu deloc. Tot ce ai de fãcut este sã-ti exprimi dragostea, sã-l vezi pe Dumnezeu pretutindeni, în tine si în jurul tãu. Acceptã fiecare om asa cum este în momentul prezent. Restul vine de le sine: dispar frica si emotiile inutile, reusesti sã-ti stãpânesti orgoliul, indispozitiile si bolile te pãrãsesc, iar relatiile tale afective se îmbunãtãtesc în mod vizibil. În sfârsit, ai totul din plin, atât la nivel material, cât si spiritual. Ce poate fi mai important?
Cu cât îl exprimi mai bine pe Dumnezeul tãu interior, iubindu-te si iubindu-i pe ceilalti, cu atât soarele tãu interior creste si lumineazã mai puternic. Astfel devii o sursã de luminã si de cãldurã, gata mereu sã vinã în ajutorul celor care au sansa sã fie aproape de tine sau în gândurile tale.
Îti urez din toatã inima sã devii acest soare strãlucitor si sã cunosti, în sfârsit, fericirea pe care o meriti din plin.
Cu dragoste
Lise Bourbeau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu