vineri, 27 august 2010

ASCULTÃ-TI CORPUL PRIETENUL TÃU CEL MAI BUN- capitolul 9


Partea a doua

ASCULTAREA CORPULUI FIZIC

CAPITOLUL 9
BOLI / ACCIDENTE

Nu stiu ce reprezintã pentru tine o boalã sau un accident, dar realitatea nu este niciodatã ceea ce se crede a fi. Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viata lor, o nedreptate, mai ales dacã e vorba de o maladie ereditarã sau e luatã de la altcineva. Acest fel de a gândi vine în contradictie cu legea responsabilitãtii despre care am mai vorbit.
Orice boalã sau accident apãrut în viata ta a fost provocat de tine însuti. „Cui crezi cã-i place sã se îmbolnãveascã?”, mã vei întreba. O faci în mod inconstient. Boala este pur si simplu un semnal al corpului tãu. Supraconstiinta ta, latura ta divinã, Dumnezeul tãu interior îti trimite un masaj ca sã-ti atragã atentia supra faptului cã în actiunile, vorbele si gândurile tale este ceva care se opune legii dragostei, legii responsabilitãtii. Nu serveste la nimic sã te superi pe naturã sau sã te simti ofensat din cauza unei boli. Mai bine încearcã sã captezi mesajul si multumeste-i supraconstiintei tale cã ti l-a transmis. Când vei întelege despre ce e vorba, e suficient sã-ti spui: „Te rog, ajutã-mã sã prind mesajul, nu reusesc sã-l înteleg”. Acceptând sã procedezi astfel, îndeplinesti astfel un act de dragoste fatã de tine însuti. „De ce am fãcut din nou gripã? M-am sãturat de gripele astea!”, „Iar mã doare capul”, „Durerea mea de spate nu vrea deloc sã-mi treacã”. Prin exclamatii de acest fel, îti asumi sau refuzi propria rãspundere. Pune întrebãrile potrivite si supraconstiinta îti va rãspunde. Astfel, bolile si accidentele tale nu vor face decât sã se intensifice.
Când crezi cã ai înteles, trebuie sã actionezi în consecintã.
Iatã un exemplu care explicã destul de bine ce vreau sã spun: este noapte; vecinul vine la tine si îti atrage atentia cã ai uitat sã stingi farurile de la masinã. Dacã refuzi sã rãspunzi, el va cãuta în continuare sã-ti atragã atentia. Va reveni si va suna din nou, nu pentru a te deranja, ci pentru cã tine la tine si vrea sã te ajute. Dacã dupã mai multe avertismente tot nu te hotãrãsti sã faci ceva, tu esti cel care a doua zi va gãsi bateria de masinã descãrcatã.
Supraconstiinta ta procedeazã cu tine în acelasi mod. Dacã nu prinzi primul mesaj sau nu-l întelegi, ea îti va trimite un altul, si încã unul, pânã într-o zi când va face sã se întâmple ceva destul de grav ca sã te scuture bine si sã te facã sã reactionezi: un cancer sau o crizã cardiacã. Si dacã refuzi în continuare sã actionezi, vei muri, la fel ca bateria de automobil!
N-ar fi mai bine sã dai mai multã atentia mesajelor, înainte ca ele sã devinã prea puternice?
Dacã îi multumesti vecinului pentru avertisment si-i promiti cã o se te ocupi de problemã, trebuie sã faci imediat ceva: îti pui pardesiul, iesi afarã si stingi farurile de la masinã. Dacã te prefaci numai, va reveni sã-ti atragã din nou atentia: „M-ai înteles bine adineauri?”. Supraconstiinta procedeazã la fel. Trimitându-ti continuu mesaje, îti aratã cum sã revii pe drumul cel bun.
Nu e extraordinar sã ai în tine un astfel de prieten care te cãlãuzeste la nevoie, care e acolo numai pentru tine?
Fiecare indispozitie, fiecare boalã reprezintã prin sine însusi un mesaj. Dar rãul nu este numai de ordin fizic. Metafizica – stiinta de a vedea dincolo de nivelul fizic – o dovedeste. Îti voi explica prin exemple. Probabil cã la început vei fi sceptic, dar, de fapt, ce ai de pierdut dacã te deschizi mai mult si verifici tu însuti?
O boalã este pe atât de gravã pe cât este de important mesajul de transmis. Când starea de rãu persistã, e timpul sã vezi neapãrat despre ce e vorba! Dacã boala e puternicã, înseamnã cã s-a instalat în tine de multã vreme. Este sufletul tãu care strigã „Ajutor!”. Trebuie sã revii pe drumul cel bun, pe drumul dragostei.
Iatã care sunt cauzele probabile ale anumitor boli sau indispozitii. Dacã suferi de artritã, ai convingerea cã oamenii profitã de tine, dar nu-ti exprimi niciodatã sentimentele pe fatã. Artrita atinge în general persoanele care nu stiu sã refuze si transmit aceasta prin vibratiile lor. Oamenii se poartã cu ele în conformitate cu ceea ce primesc: iau si mai mult. Mesajul artritei se poate citi astfel: „Nu mai crede cã toatã lumea profitã de tine… Afirmã-te, spune nu atunci când ai ocazia. Dacã vrei sã faci un serviciu cuiva, poti sã-l faci, dar fãrã sã astepti ceva în schimb. Înceteazã sã mai critic si nu încerca sã-i schimbi pe ceilalti”.
Durerea de genunchi indicã încãpãtânare si lipsã de flexibilitate. De multe ori, e un semn cã esti dominat de orgoliu. Unei persoane foarte autoritare, care refuzã sã-si schimbe pãrerile, îi este teamã de aceea ce ar putea gândi ceilalti despre ea. Tine cu înversunare la propriile-i idei. Dacã simti dureri la nivelul genunchilor, acesta e un semnal cã trebuie sã fii mai flexibil, sã nu-ti mai fie teamã de „se va spune cã…” si sã întelegi si pãrerea celorlalti. Existã în viata ta cineva care ai dori sã aibã aceeasi pãrere cu tine? Corpul tãu îti spune cã nu e o atitudine bunã si te împotrivesti dragostei.
O durere la nivelul gurii indicã faptul cã ai idei foarte limitate si un spirit foarte închis în sine. Refuzi sã recunosti un mesaj în pãrerile celorlalti. Dacã ai probleme cu dintii, înseamnã cã e timpul sã iei o decizie. Dacã eziti, înseamnã cã ti-e teamã de rezultate. Probabil în viata ta existã o situatie cu privire la care trebuie sã iei o hotãrâre importantã. Corpul tãu îti spune: „Nu-ti fie teamã de nimic. Oricare ar fi alegerea ta, ea vine din tine si vei fi în stare sã-i faci fatã. Poti determina evenimentele care te vor ajuta”. Dacã durerea e la nivelul gingiilor, înseamnã cã trebuie sã-ti întãresti hotãrârea luatã. Ti se spune: „Nu te teme. Ai o hotãrâre, acum actioneazã în consecintã”.
Dacã ai impresia cã-ti lipseste un sprijin în viatã si asta te deranjeazã, corpul tãu te va avertiza printr-o durere de spate. Coloana vertebralã este sustinãtorul întregului corp. Probabil esti genul de individ care ia asupra sa responsabilitatea tuturor si care se simte rãspunzãtor de fericirea si necazurile celorlalti. Dar aceastã responsabilitate e atât de mare, încât simti cã ai avea nevoie de un sprijin în plus. Asta nu reusesti sã obtii. Supraconstiinta îti trimite mesajul: „Nu te mai crede rãspunzãtor de soarta celorlalti. Dacã vrei sã ajuti pe cineva, fã-o, dar din toatã inima, din dragoste, nu pentru cã te simti obligat. Esti singurul sprijin al hotãrârii tale”. Dacã asumarea responsabilitãtii îti permite sã te realizezi, înseamnã cã esti capabil sã faci asta, la serviciu sau în alte domenii de activitate. În acest caz, n-ai nevoie de nici un sprijin. Dacã n-ai putea sã îndeplinesti ceea ce vrei, nici nu ti-ar trece prin cap sã te apuci de o multime de lucruri.
Când cineva simte cã nu are destul sprijin, înseamnã cã e „de nesustinut”, adicã doreste ca toti sã îl sprijine, dar când ceilalti îi oferã ajutorul, niciodatã nu-i e pe plac. Cei apropiati se descurajeazã si nici nu mai încearcã sã-l ajute în vreun fel.
Dacã parte de sus a spatelui e cea care te deranjeazã, înseamnã cã e implicatã parte ta afectivã, pe când partea inferioarã a spatelui e legatã mai curând de sprijinul material si bãnesc.
Când faci febrã este un semn de furie interioarã gata sã explodeze. Singura cale de eliberare este un puseu de febrã. Toate dorintele înãbusite, închise în tine explodeazã. Corpul tãu vrea sã te facã sã întelegi cã trebuie „sã spui ce ai de spus la timp, pe mãsurã ce apar situatiile respective. Înceteazã sã aduni totul în tine. Supãrarea, furia nu-ti sunt benefice. Te pedepsesti singur”.
Când ai probleme cu bratele sau mâinile, înseamnã cã nu esti constient de propria ta valoare. De multe ori îti imaginezi cã nu esti apreciat asa cum ar trebui. Crezi cã esti mai putin valoros decât altii. În acest caz, corpul tãu vrea sã-ti transmitã mesajul: „Uite cât esti de valoros, acolo unde te afli. Cei din jur au nevoie de tine, te apreciazã”. Aceastã manifestare poate indica si faptul cã în viata ta a apãrut o situatie beneficã pentru tine pe care nu îndrãznesti s-o valorifici. Sau poate cã modul în care te folosesti de mâini si brate nu te mai satisface; ai dori sã faci altceva. Aceasta se întâmplã frecvent în ceea ce priveste munca. Practici într-adevãr profesia care corespunde aspiratiilor tale? Observã momentul când a apãrut durerea. Mesajul interior este „Dã-i drumul, ascultã-ti dorintele interioare, nu-ti mai fie teamã”.
Picioarele îti folosesc pentru a te duce acolo unde vrei, pentru a avansa. O problemã în ceea ce te priveste semnificã faptul cã ti-e teamã sã mergi înainte, ti-e teamã de viitor. Atunci supraconstiinta încearcã sã-ti spunã cã nu ai de ce sã-ti faci griji. Esti în stare sã-ti realizezi dorintele. Mergi înainte, poti face sã se întâmple ceea ce vrei în momentul în care ai nevoie. Dacã te gândesti sã-ti schimbi slujba, dar te nelinisteste siguranta ta financiarã, durerea de picior îti spune cã e momentul potrivit pentru a-ti pune în practicã hotãrârea.
Multe persoane pun durerea de gât pe seama unei rãceli sau a folosirii în exces a corzilor vocale. Gâtul reprezintã centrul exprimãrii. Supraconstiinta ta te sfãtuieste sã vorbesti cu cineva cu care, în prezent, ti-e teamã sã o faci. În tine existã o mânie ascunsã. Ti s-au spus probabil cuvinte jignitoare si asta te-a surprins într-atât, încât pe moment n-ai stiut ce sã rãspunzi. Ai înghitit totul, n-ai reusit sã vezi dragostea în fiecare cuvânt. De multe ori, nu suntem constienti când ne rãnesc anumite cuvinte. Preferãm sã credem cã ne lasã indiferenti. E mai putin nociv sã gândim astfel, dar sufletul tãu stie ce s-a întâmplat. Si iatã cã aceastã comportare s-a transformat într-o durere de gât. Trebuie sã te duci sã vorbesti cu persoana respectivã si sã-i spui ce ai simtit când te-au rãnit cuvintele sale.
În cazul unei laringite, nu numai cã ti-e teamã sã te exprimi, dar nu te simti în stare sã-ti spui pãrerea. Probabil ai „înghitit” o replicã atunci când a trebuit sã faci fatã unei anumite autoritãti. Nu ti-ai spus pãrerea de teama reactiei pe care a-i fi provocat-o. Nu trebuie sã te lasi impresionat. Spune ceea ce crezi si interlocutorul tãu va fi încântat de interesul manifestat si de onestitatea vorbelor tale.
Dacã laringita ta ascunde supãrare si furie, trebuie sã le exprimi fatã de cine trebuie. Iatã ce-ti sugerez sã spui: „Mi-e teamã de reactia ta. Mi-e teamã cã vorbele mele te-ar putea rãni, dar trebuie sã-ti vorbesc. O fac pentru mine. Trebuie sã-mi spun pãrerea”. Dacã întârzii sã o exprimi, furia va creste în tine. Si, în plus, stii cã nu e bine pentru tine sã procedezi astfel. Dacã laringita persistã, înseamnã cã nu vrei sã-ti asculti trupul.
Incontinenta urinarã la copil indicã faptul cã acestuia îi este teamã de cineva. Poate de mamã, de tatã sau de orice altã persoanã reprezentând autoritatea. Teama nu este neapãrat fizicã. Copilul o iubeste atât de mult pe persoana respectivã, încât îi e teamã sã n-o supere. Nu îndrãzneste sã se împotriveascã dorintelor acesteia. Atitudinea asta este gresitã – copilul nu se simte niciodatã bine, nu se simte el însusi. E foarte important sã recunoascã acest fenomen si sã încerce sã „rupã legãtura” cu pãrintele respectiv.
Dacã ai un copil cu asemenea probleme, spune-i cã nu trebuie sã facã plãcere nimãnui, nici mamei, nici tatãlui. Experientele sale îi apartin si, orice ar face, nu e cazul sã-i fie teamã cã ar supãra pe cineva. Încurajeazã-l în loc sã-l certi. Astfel, el va fi mult mai deschis.
Cineva care tuseste tot timpul este o fiintã sufocatã de viatã. Trece printr-o stare de mare nervozitate. Se simte strivitã de o situatie oarecare. Dimpotrivã, o tuse ocazionalã este un semn de plictisealã sau de dorinta de ceartã. Tusea survine chiar în momentul în care persoana se simte plictisitã si îsi reproseazã ceva sau îl ceartã pe altcineva în gând. Trupul vrea sã-i spunã: „Înceteazã sã mai critici sau sã te mai simti plictisit. Încearcã mai curând sã întelegi mesajul care-ti este transmis sau sã accepti ce se întâmplã în prezent”.
Intestinele reprezintã partea din corp în care sunt asimilate alimentele pentru a fi transformate în substante nutritive. Acelasi este si drumul ideilor. Când cineva suferã de constipatie, înseamnã cã se agatã prea mult de vechile sale idei si pãreri. Nu vrea sã facã loc la ceva nou. Poate fi si un semn de meschinãrie la cineva care tine sã pãstreze cu orice pret tot ce are, toate bunurile materiale. Supraconstiinta îi spune sã se dezlege, sã lase trecutul si sã meargã mai departe.
A avea diaree indicã tocmai contrariul. Lasi sã treacã prea repede ideile pe lângã tine, refuzi sã accepti ideile noi. Ti-e teamã de ce poate apãrea. Ai dori ca totul sã se petreacã mai repede, ca totul sã fie deja fãcut, deja trãit. Diareea mai indicã de multe ori respingerea – a te respinge pe tine însuti sau a-ti fi teamã cã vei fi respins de altcineva. Corpul îti transmite cã teama e inutilã, e numai rodul imaginatiei tale.
Uneori în viatã e bine sã-ti fie fricã. De exemplu: te pregãtesti sã treci strada, dar se apropie un camion. E bine pentru tine sã-ti fie fricã – asta te face sã te retragi pentru a nu fi lovit. Primesti semnale de la trupul tãu numai când trãiesti o teamã care nu-ti este beneficã.
Problemele legate de rinichi afecteazã persoanele certãrete si care sunt de multe ori dezamãgite sau frustrate. Sunt convinse cã nu le reuseste nimic si-si plâng de milã. Aceste gânduri nu sunt sãnãtoase, acesta este mesajul supraconstiintei. Si dat fiind cã tot ce ni se întâmplã este rezultatul gândurilor si actiunilor noastre, trebuie sã ne asumãm întreaga lor responsabilitate.
Durerile de sâni sunt datorate unei atitudini prea autoritare, prea transante fatã de cineva. Nu este bine pentru nici una din persoanele implicate.
O boalã a ochiului indicã faptul cã te lasi afectat de ceea ce vezi în jurul tãu. Trupul îti spune cã asta nu te priveste pe tine. Dacã este ceva care-ti afecteazã direct spatiul vital, ia mãsurile necesare pentru a schimba situatia. Acelasi lucru în ceea ce priveste urechile. Te lasi afectat de ceea ce auzi. Acelasi lucru e valabil si pentru nas – te deranjeazã ceva sau cineva pe care nu poti sã-l suporti. Toate sunt semnale ale corpului tãu care-ti spun cã nu e bine ce faci, cã nu trebuie sã te lasi afectat.
Un accident indicã un sentiment de vinovãtie. Exemplu: te lovesti la o mânã, din întâmplare zici tu! Te doare, dar faptul cã ti-ai provocat acest accident indicã prezenta unui sentiment de vinovãtie. Omul are acest reflex, de a se autodepãsi pentru a-si ispãsi vina. Exemplu: cureti cartofi si în acest timp te gândesti la altceva; deodatã exclami: „Iar an uitat de chestia aia, ce prost pot sã fiu!”. Esti atât de supãrat, încât reusesti sã te tai la deget. De îndatã ce te simti vinovat de ceva, corpul tãu îti trimite un semnal printr-un incident de acest fel.
Un accident este un avertisment în plus pentru a deveni constient de faptul cã e inutil sã te simti vinovat. Îti petreci viata gãsindu-te vinovat chiar si pentru ceea ce nu esti. Dacã-ti faci bilantul accidentelor, vei întelege.
Ceea ce ai citit acum este o micã mostrã de metafizicã – stiinta prin care vezi dincolo de planul fizic. Când ai de-a face cu o indispozitie sau o boalã, reusesti sã o înfrunti mai bine dacã întelegi nu numai cauza fizicã, ci si pe cea metafizicã.
Într-o carte viitoare, vei putea citi o descriere mai completã a bolilor si indispozitiilor, precum si a cauzelor lor.
Pentru a termina cu bine acest capitol, fã mai întâi o listã cu toate indispozitiile si bolile tale. În al doilea rând, multumeste-i lui Dumnezeu pentru mesaje si cere-i supraconstiintei tale sã te facã sã le întelegi semnificatia.
Vezi, fiecare boalã, indispozitie sau accident nu este decât un semnal. Boala înceteazã de îndatã ce ai înteles mesajul. Nu trebuie mai multã energie pentru a o opri decât pentru a o provoca. Nu era decât energie prost utilizatã. Odatã boala dispãrutã, vezi cã toatã energie suplimentarã reapare. Îti trebuie multã energie pentru a fi bolnav…
O boalã care tinde sã dureze la nesfârsit e un semn cã vrei sã ai putere asupra cuiva prin aceasta. Dacã e cazul tãu, aflã cine e persoana respectivã. Nu e bine sã încerci sã te impui prin intermediul unei boli. Adevãrata putere este cea a dragostei!
Înainte de a trece la capitolul urmãtor, ocupã-te de cel putin o boalã sau indispozitie de-a ta, fie ea cât de usoarã. Gãseste-i semnificatia si fã-o sã disparã. Astfel vei crede mai mult în ceea ce ti-am spus.
Iatã afirmatia pe care trebuie s-o rostesti cât mai des posibil:

AM TOT MAI MULTÃ ÎNCREDERE ÎN CORPUL MEU, CEL CARE MÃ ÎNDRUMÃ SI. ÎN SCHIMB, EL ÎNCETEAZÃ SÃ SE MAI REVOLTE SI SÃ REACTIONEZE, AJUTÂNDU-MÃ SÃ-MI REGÃSESC PACEA, SÃNÃTATEA, DRAGOSTEA SI ARMONIA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu