duminică, 19 septembrie 2010

Talente uitate - ieri aplaudati , azi abandonati de media si de publicIsi asuma oare  presa scrisa  si audio-vizualul scufundarea si abandonarea  in uitare a artistilor romani consacrati  ?

Angela Ciochina azi, la 55 ani:

Mihaela Runceanu in duet cu Ioan   Luchian Mihalea  :  http://www.youtube.com/watch?v=Anj7UCgHPo0;
Mihaela   Runceanu:

 Ioan Luchian Mihalea si   grupul Song:  

Evident media are un rol major in mentinerea si promovarea artistilor romani de valoare .

Are Romania nevoie de o lege care sa oblige audio-vizualul sa difuzeze,  40% din program ,  muzica romaneasca si artisti romani ?  

In Franta promovarea artistilor autohtoni a fost reglementata printr-o astfel de lege.

Recunosc ca a fost o vreme cand eram obligati sa ascultam doar muzica romaneasca. Vremea aceea a trecut;  saturati de ceea ce a fost prea mult am trecut in extrema cealalta.
Posturile de radio si televiziunea pot oferi diversitate. Cunosc multi oameni care de dragul muzicii de calitate asculta numai Radio Cultural si Radio Romantic.
Promovati calitatea si militati pentru ea !
Nu tot ce este de import este de calitate.
Investiti si valorizati calitatile interpretative ale artistului, nu ale calculatorului ori sintetizatorului. 
Din pacate sunt investite cu titlul de "vedete " pseudoartisti  care si-au retusat aspectul fizic, dar nu sunt in stare sa cante live, pentru ca nu au voce. Asa s-a  ajuns sa  fie apreciat un solist vocal pentru calitatile fizice nicidecum pentru calitatile vocale.
Probabil de maine, veti putea citi  despre Angela Ciochina in toate ziarele, asa cum s-a intamplat cu Madalina Manole dupa tragicul eveniment. 
Cine va profita de tragedia Angelei Ciochina?  Va las  sa raspundeti la aceasta intrebare.