Despre mine cea de ieri si.. de azi


Eu sunt Victoria C. Ion, femeie, psiholog, formator in dezvoltare personala, terapeut de recuperare a pacientului afazic, un om cu dragoste de oameni.
Sunt aici pentru a scrie. Scriu despre viata pentru viata. Scriu despre copii pentru parinti si scriu despre parinti pentru copii.
Am fost un copil bibelou  Stiti ce inseamna sa fii bibelou?
Inseamna sa existi fara a trai si fara a  simti. A trai presupune a realiza schimburi, trairea este dinamica .
Pe oricine veti intreba va va spune ca am fost un copil iubit, ca nu mi-a lipsit nimic. O, cate mi-au lipsit!
Cel mai tare mi-a lipsit libertatea de a ma  bucura de toate jucariile pe care le aveam. Bucuria mi-a fost umbrita de frica de pedeapsa. De cate ori primeam ceva era insotit de " vezi sa nu strici!" Multe dintre papusi au devenit bibelouri asemeni mie.
Prima oara cand m-am scuturat putin de atitudinea de bibelou aveam vreo 30 de ani. Eram in tramvai, asezata intr-un colt astfel incat sa nu fiu atinsa. La Piata Obor insa tramvaiul s-a aglomerat foarte tare. Un cetatean isi pune cosul plin cu merinde aproape pe pantofii mei, iar eu raman asemeni unei statui,dar din privirile mele omul avea sa inteleaga ca m-a deranjat. Se mai uita odata la sacosa,constata ca nu a pus-o pe picioarele mele si atunci ridicand privirea mi-a adresat: "ce stai ca o gasca impaiata?" si a continuat in stilul mioritic specific " ia taxi daca nu-ti convine" . Acea expresie "ce stai ca o gasca impaiata" m-a urmarit de atunci ani si ani oferindu-mi o perspectiva cu care nu stiam ce sa fac.
Mult mai tarziu, cand aveam sa-mi cumpar primul laptop, l-am tinut in cutie vreo jumatate de an de teama sa nu-l stric. Cand fetita unei prietene m-a intrebat de ce l-am cumparat i-am raspuns pentru nevoi si il voi folosi atunci cand voi invata mai bine sa lucrez. Atunci Diana m-a privit in ochi si mi-a spus " niciodata, niciodata nu vei invata daca nu-l folosesti". Asa am renuntat la atitudinea de bibelou inconjurat de obiecte bibelou. Sau cel putin asa credeam pana ieri.

Ieri 11 iulie 2010 am mers la un examen Master NLP. Aveam sansa sa fiu client si urma sa vin cu o problema reala . Cel examinat era Paul. Nu am fost un client comod. Asa-s clientii.
Vreau sa fiu o persoana de succes i-am spus eu.
Evident m-a intrebat ce inseamna pentru mine a fi o persoana de succes. I-am raspuns ca-mi doresc sa fiu o scriitoare de succes. Vreau sa scriu despre copii si parinti spre folosul copiilor si al parintilor.
Ce te impiedica sa faci asta? m-a intrebat Paul
Pai.. eu am inceput sa scriu, pe blog, pe diferite site-uri de socializare. Imi place, nu e chiar simplu. Imi doresc insa ca un numar cat mai mare de cititori sa aiba acces la ceea ce scriu si sa inteleaga ce scriu. Ma straduiesc sa nu folosesc un limbaj tehnic si greoi, nu scriu pentru specialisti, nu scriu pentru lumea academica.
Vorbind ieri cu Paul mi-am dat seama ca nu m-am eliberat total de reziduurile mele de bibelou, iar eu am azi peste 50 de ani.
Ceea ce as vrea eu sa transmit parintilor este urmatorul mesaj: lasati copilul sa fie copil, nu-l investiti cu ceea ce nu va putea duce, nu-l incarcati cu ceva ce va incerca o viata intreaga sa demoleze.

Pentru psihologii care vor citi aceste randuri: in zorii zilei de 11 iulie aveam sa visez ca achizitionasem o casa .Casa avea in living 3 sobe mari din teracota, amplasate una in apropierea celeilalte si chiar in mijlocul incaperii . Teracota era de culoare maro, foarte frumoasa, lucioasa si foarte bine conservata "ca noua". Am adus muncitori sa darame sobele, privind gramada de teracota ma gandeam ca nu am cui sa o dau poate cineva ar fi avut nevoie si in acelasi timp simteam bucuria care-mi umplea sufletul. Ce mare usurare am simtit cand sobele au disparut. Cat spatiu, cata libertate de miscare.

Va invit cu drag sa ma vizitati , sa cititi scrierile mele si sa-mi scrieti/ postati un comentariu.
Numele meu: Victoria C. Ion, un psiholog...un prieten


 V-aţi întrebat de multe ori "Unde să găsesc -acum şi aici- un psiholog?", "Cum să ajung la psiholog când lucrez de dimineaţa până seara?". ...

Într-o societate dinamică în care relaţiile se construiesc pe Facebook sau pe alte reţele de socializare, în care angajările se fac pe site-uri dedicate, iar afacerile se fac pe internet, nu văd de ce soluţia cea mai modernă de rezolvare a conflictelor (interioare, relaţionale), consilierea psihologică online, nu ar putea fi, de asemenea, tendinţa societăţii moderne în care trăim.

Cel mai adesea sunt online. Intraţi şi întrebaţi-mă direct cum vă pot ajuta.

Pentru mine contează nevoile dumneavoastră. Mă puteţi găsi aici:

skype: vicctoriaion

In atentia celor care  doresc intalniri la cabinet 
Va puteti programa sunand la numarul : 0746 181 199
  si ne putem intalni la:
 Cabinetul Individual  de Psihologie  Ion C. Victoria  din strada Doamna Ghica 32 b ( Complex Planorama) , sector 2.
 Luni 14-21, Miercuri 14-21.

5 comentarii:

 1. Draga Victoria,sa ai mult succes, multi cititori si parte de oameni buni si deschisi la minte!!!eu am citit cu drag ce ai scris pe forumul editurii For You,acum sunt bucuroasa sa-ti descopar si blogul!Voi citi si aplica in continuare sfaturile pentru parinti,fiind mamica a doi copii frumosi!!esti de un real ajutor!multumesc!cu drag Dorina:)

  RăspundețiȘtergere
 2. il citez pe Oliver, da, scriitoare de succes.

  oare care e al doilea pas?

  o carte. la obiect, despre copii si parinti, despre "meseria" de parinte, despre ce poate sau nu si un parinte si un copil.

  succes, te voi bate la cap.

  RăspundețiȘtergere