vineri, 24 septembrie 2010

exista gluma ?

Dintotdeauna m-am intrebat de ce se tem oamenii de medic . Nu medicul este cel care provoaca suferinta, ci suferinta ne determina sa mergem la medic.
 In copilarie am mers de voie, de nevoie, la stomatolog. E drept ca la inceput mai mult de nevoie. Spre norocul meu imi placeau tare mult povestile, iar medicul meu era un bun povestitor. Foarte curand aveam sa devin o prezenta permanenta in cabinetul de stomatologie; astfel incat cu greu ma lasam scoasa pe usa. Mai vreau, mai vreau strigam eu spre nedumerirea copiilor care asteptau inspaimantati sa le vina randul.
Ca exista psiholog aveam sa aflu pe la 13 ani; l-am perceput ca pe un altfel de medic desi  nu mi-a scris retetă, nici nu mi-a confirmat daca am raspuns bine sau rau. La vremea aceea , pentru mine raspunsurile puteau fi corecte sau gresite.
La 17 ani aveam sa ma reantalnesc cu psihologia, de data aceasta ca obiect de studiu . Atunci am aflat ca orice gluma ascunde si un gram de adevar.
Legenda spune ca psihologii iti ghicesc gandurile si e mai bine sa te feresti de ei.
Acum eu vin si intreb ce anume vor oamenii sa ascunda si de ce/de cine?  Credeti ca este adevarata sau este falsa legenda ?
Ieri seara aflandu-ma intr-un grup  s-au facut prezentarile dna psiholog Victoria Ion, dna psiholog ...., dl ......
Persoana care facea prezentarile era tot psiholog, cu alte cuvinte eram 3 psihologi  si domnul X
Dupa ce s-au facut prezentarile dl X a spus zambind " ooo prea multi psihologi, atunci sa stau mai departe". Toata lumea a ras.  
Credeti ca exista gluma?