marți, 28 decembrie 2010

Relatia dintre boli si evolutie sau refuzul evolutiei

 Multa vreme nu am inteles rostul suferintei. Nu mi-a placut niciodata sa sufar , ceea ce nu inseamna ca nu am suferit. 
 Copil fiind, intrebam adesea de ce se imbolnavesc oamenii?
La moartea bunicii mele ,dinspre tata , aveam 3 ani. Priveam nedumerita lumea trista si pe bunica, care statea nemiscata in cutia din lemn, asezata pe masa din sufrageria unchiului meu. Mama avea sa-mi explice ca acea "cutie" se numeste sicriu . Bunica avea 50 de ani cand s-a stins in urma unui cancer , iar ceea ce am inteles atunci era ca viata se termina la 50 de ani.
Cat de puternic m-a marcat aceasta perceptie gresita veti intelege  doar marturisindu-va ca de atunci am purtat in mine si in celulele mele informatia ca voi muri la 50 de ani.
Am facut inconstient multe greseli, m-am autosabotat facand lucruri care ma indreptau spre boala nu spre sanatate.
Am functionat pe programul mental bine intiparit la 3 ani.  Desigur ca am ajuns la Institutul Oncologic chiar  inainte de 50 de ani, dar cu ceva vreme incepusem reprogramarea celulelor mele. Aflasem  cum ma programasem distructiv, asa ca am lucrat cu mine pentru schimbare, pentru sanatatea mea, pentru viata. Boala  nu a recidivat!

Poate ca mesajul bolii este:  ridica-te si lupta pentru sanatatea si viata ta !.
Cand incepi sa te mobilizezi si sa actionezi in acest sens corpul te ajuta.

Citeam pe un blog ca multi bolnavi aleg suferinta ca o cale de mantuire.   In opinia mea este si aici o intelegere gresita asemeni celei ce v-am relatat .

Boala este semnalul ca este necesar sa faci ceva pentru tine, este forta care te mobilizeaza. 

Din practica mea stomatologica va ofer un exemplu de suferinta care mobilizeaza .Frica de durere o invinge doar durerea, aveam sa aflu eu cu vreo 30 de ani in urma .
Pacientii obisnuiesc sa transfere asupra medicului suferinta cauzata , in cele mai multe cazuri , de propria neglijenta . Multe persoane se prezinta la usa stomatologului cu mana la falca si afirma: "nu am dormit toata noaptea de dureri, va rog sa o scoateti ca mor".  
 Ce constata medicul ?
Medicul constata , frecvent, ca pacientul are o igiena orala defectuoasa, mari depozite de tartru, brese edentate , procese carioase si o pulpita la molarul care nu l-a lasat sa doarma.
Asta se numeste neglijenta- spune medicul- uite ca nici nu te speli pe dinti.
Nu m-am spalat ,acum,  de dureri- geme pacientul , nestiind ca placa bacteriana abundenta si resturile interdentare spun limpede cat si cum isi ingrijeste pacientul propriul corp
 Igiena corporala tine de sanatate si se refara la intregul corp.  Nu poti fi sanatos fiind neglijent cu tine si cu corpul tau.
Am dat acest exemplu din stomatologie pentru ca-mi este  familiar si pentru ca ilustreaza foarte bine efortul individual si actiunea de a fi atent la tine, dar si cata suferinta iti poate aduce nepasarea, neingrijirea propriului corp.
In plus cred ca am convins ca suferinta ca atare ( durerile dinti, in exemplul meu) nu poate constitui o cale de mantuire.
Pentru aceia care au uitat ce inseamna "corp" si confunda cu trupurile lucrate la sala imi permit sa fac trimitere la un atlas sau manual de anatomie sa revada  schema corporala .


In cazul copiilor mici este cu siguranta  mai dificil, acolo se mobilizeaza parintii.
Am decis sa afisez o lista cu cauzele spirituale ale bolilor pentru ca este o modalitate spre a va supune atentiei propria persoana si a va sprijini in a cauta vindecarea prin schimbarea obiceiurilor, comportamentelor, atasamentelor fata de o idee, o persoana, o credinta.

Lista de boli si cauzele lor, de mai jos,  am preluat-o de pe blogul astrologului Mihai Enachi http://astrolog2you.blogspot.com/2010/01/lista-de-boli-si-cauzele-lor.html
Cauzele reale ale bolilor, provin din lipsa unei bune gestionari, ale afectelor noastre, atat in viata de acum, cat si in cele ce ne-au adus la acest nivel de evolutie spirituala .

Probleme ale picioarelor: refuzul de a evolua sau teama de a stagna in viata.

Probleme ale gambelor: folosirea incorecta a personalitatii

Probleme ale gleznelor: folosirea incorecta a capacitatii de a lua noi directii sau teama de schimbare

Probleme ale oaselor de pe partea stanga a corpului: greseli legate de atitudini fata de mama, iubita, sotie, sora.

Probleme ale oaselor de pe partea dreapta a corpului: greseli legate de atitudini fata de tata, sot, frate, iubit.

Probleme ale femurului: nu v-ati ascultat fiinta interioara, vocea sufletului. Fractura/fisura la partea de sus a femurului: folosirea incorecta a creativitatii, nevoia de a va integra mai mult legilor spirituale, in perspectiva autoperfectionarii. Fractura/fisura a femurului in apropierea genunchiului: incapacitatea sufletului de a comunica cu personalitatea.

Probleme ale tibiei: pentru o femeie: folosirea incorecta a laturii sale masculine inconstiente; pentru un barbat: folosirea incorecta a laturii sale feminine inconstiente.

Probleme ale coapselor: folosirea incorecta a legaturii dintre suflet si personalitate.

Probleme ale genunchilor: indepartare de scopul dv. in aceasta viata, refuzul de a evolua, intreruperea legaturii dintre suflet si personalitate.

Probleme ale soldurilor: utilizarea incorecta a liberului arbitru, incapacitatea de a va gasi calea in plan material, lipsa unui scop in viata.

Probleme ale bazinului: refuzul procreerii si creatiei in general, utilizarea incorecta a energiilor sexuale si a creativitatii.

Probleme ale spatelui: partea de jos: teama de viitor, lipsa de sustinere financiara; partea de mijloc: dificultati de detasare fata de trecut, sentimente profunde de culpabilitate (spre stanga: fata de o femeie - spre dreapta: fata de un barbat); partea de sus: nu sunteti inteles de anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment.

Sciatica: teama de viitor si de probleme banesti, lipsa de sustinere din partea celor din jur.

Probleme ale coloanei vertebrale:

- zona lombara si dorsala (vertebrele L1-L5 si D11, D12): utilizarea incorecta a energiei fizice: L3,L4,L5 - utilizare defectuoasa a respiratiei; L1,L2,D12 - utilizarea defectuoasa a musculaturii; d11 - utilizarea defectuoasa a sistemului digestiv.

- zona dorsala: D7-D10: incapacitatea de a iubi sau folosirea incorecta a iubirii; D4-D6: incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, rasul, exaltarea (sobrietate excesiva, lipsa simtului umorului, lipsa zambetului de pe figura, fata si suflet mohorat etc); D1-D3: incapacitatea de a va depasi limitele terestre prin credinta si incredere in univers;

- zona cervicala: C1: incapacitatea de a va conecta la propriul suflet; C2: incapacitatea de a va deschide sufletul; C3: incapacitatea de a percepe adevarul spiritual; C4: incapacitatea de a cunoaste insticntiv esenta lucrurilor si fiintelor; C5: incapacitate de detasare pentru o analiza mai buna a situatiei; C6: utilizarea incorecta a logicii si ratiunii; C7: lipsa devotiunii, incapacitatea de a va lasa patruns de emotia sau energia divina, insensibilitate in fata religiei.

Probleme de reproducere: utilizarea incorecta a sexualitatii sau a creativitatii, sentiment de culpabilitate sexuala.

Probleme ale ovarelor sau testiculelor: refuzul propriei feminitati, respectiv masculinitati.

Infectie urinara: manie fata de partenerul sexual.

Tulburari renale: incapacitatea de a exterioriza ceea ce simtiti, incapacitatea de a va exprima talentele, capacitatile, dorintele, sentimente reprimate sau refulate.

Ulcer: resentimente, aversiuni, neliniste exagerata.

Indigestie, hiperaciditate, gaze: resentimente, manie refulata.

Probleme ale intestinelor: incapacitatea de a asimila experientele vietii, refuzul de a intelege unele lectii de viata la nivel evolutiv.

Cancer: soc emotional puternic cu cateva luni sau cativa ani inaintea declansarii bolii, cu incapacitatea de a exprima emotiile la acea data, individul nu si-a asimilat nici macar jumatate din lectiile karmice ce i-au fost propuse de viata, refuzand astfel evolutia.

Diabet declarat in copilarie sau tinerete: se datoreaza unei vieti anterioare in care individul nu si-a refuzat nimic: excese sexuale, pasionale sau violente si toate formele negative ale expresiei de sine.

Diabet declarat la maturitate sau batranete: probleme relationale in legatura cu partenerul de viata.

Probleme ale ficatului: incapacitatea de a scapa de emotii negative, manie indreptata impotriva propriei persoane, disimulata intr-o manie pentru altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet si mental.

Ficat slab din nastere: dezacord intre suflet si mental provenind dintr-o alta viata, dezechilibru psihic.

Icter: individul sufera un prejudiciu pe care nu stie sa-l indrepte

Probleme cardiace: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele

Slabiciuni cardiace congenitale: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele, avandu-si originea intr-o alta existenta.

Ritm cardiac neregulat: inconstanta in manifestarea naturii sentimentale

Atac cardiac: incaacitatea de a transmite suficient energia iubirii, necesitatea de a manifesta iubirii in toate relatiile existente

Probleme ale sangelui: folosirea incorecta a energiei si sentimentelor; necesitatea abordarii unui regim vegetarian

Hipertensiune: lipsa de compasiune, iubire foarte limitata, necesitatea de a exprima iubire pentru tot ceea ce intalneste.

Hipotensiune: iubire limitata, prin atitudini negative, fara a crede in iubire

Anemie: refuzul de a-si utiliza talentele in serviciul aproapelui sau, incapacitatea de a fi de ajutor celor din jur

Colesterol crescut: rigiditate sporita, duritatea, crearea unei carapace protectoare, necesitatea de a deveni mai deschis, lasand frau liber emotiilor,

Probleme ale splinei: incapacitatea exprimarii iubirii sau obsesii, necesitatea purificarii prin eliminarea sentimentelor negative

Probleme respiratorii: refuzul de a exista, de a lasa viata sa intre in corp, utilizarea necorespunzatoare a energiei intr-o existenta anterioara

Tuberculoza: atentie exagerata pentru valorile materiale intr-o viata anterioara

Boli nervoase: utilizare defectuoasa a calitatilor intelectuale, gandire negativa, rigiditate sporita a mentalului, necesitatea invatarii tolerantei si deschiderii spirituale

Probleme ale pielii: teama de a se exprima total, de a fi el insusi, de a se deschide complet

Psoriazis sau alte boli de piele: lipsa de iubire pentru sine, respingere a tot ceea ce viata ii ofera; o cauza ar fi cruzimea fata de animale intr-o viata anterioara, ceea ce il face acum fie sa ii fie teama de aceste animale, fie sa le adore

Alergii: utilizare defectuoasa a unei energii particulare sau rezultatul unei experiente traumatizante in aceasta viata sau intr-o existenta anterioara

Anorexie: lacomie, urmata de obezitate si de moarte precoce intr-o viata anterioara

Autism: refuzul societatii, ducand o viata marginala intr-o existenta anterioara; acum solutia sta in iubirea pe care apropiatii sai trebuie sa i-o daruiasca.

Tabagism: necesitatea detasarii fata de mama sau de tata, provenind dintr-o problema de intarcare.

Alcoolism: probleme cu tatal; trebuie cultivata detasarea fata de tata.

Angina: teama de a se exprima sau de a cere ceva parintilor sau partenerului

Artrita: spirit excesiv de critic si rigid

Coma: fuga fata de cineva sau ceva

Conjunctivita: manie neexprimata, frustrare

Constipatie: atasament, posesivitate, refuzul de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile

Diaree: teama, refuzul de a slabi incordarea

Hemoroizi: teama de a slabi incordarea, incapacitatea de a se relaxa

Herpes: culpabilitate sexuala

Insomnii: sentiment de culpabilitate

Rau in mijloacele de transport: teama de a pierde controlul

Rau de mare: teama de moarte

Greata, varsaturi: respingerea unei idei, a unei peroane sau a unei experiente

Greata pentru o femeie insarcinata: nu a dorit cu adevarat acest copil

Probleme ale prostatei: culpabilitate sexuala, teama de a imbatrani

Retentie de apa: refuzul de a slabi incordarea, incapacitatea de a se relaxa

Reumatism: resentimente, slabirea iubirii fata de aproapele sau, rigiditate, asprime

Guturai: perioada de confuzie sau in urma unei temeri sau culpabilitati

Tiroida: incapacitatea de a se exprima asa cum doreste, necesitatea de a invata umilinta

Miopia: teama de viitor; intr-o viata anterioara nu a dorit sa vada si nici sa-i ajute pe semenii sai; adesea parintii inspira teama copiilor, ceea ce declanseaza miopia

Zona Zoster: teama de viitor, gandire negativa

Inaltime mica: intr-o viata anterioara individul a avut tendinta de a se limita in mai multe domenii, utilizare necorespunzatoare a fortei fizice (violenta) intr-o existenta anterioara

Probleme ale dintilor: dificultatea de a lua decizii

Probleme ale gatului: teama de a intreba si de a se exprima, blocaj al creativitatii

Durere de cap: rezistenta la curentul vietii sau la scopul incarnarii sale, teama de schimbare, autocritica, autodenigrare, lipsa de iubire sau respect de sine

Ceafa intepenita: refuzul de a se schimba, teama de nou

Probleme ale urechilor: refuzul de a intelege ceva sau pe cineva.


.