miercuri, 3 iulie 2013

Psihologia energetica si EFT- reteta de baza


Psihologia energetica si EFT- reteta de baza

Stim deja ca la nivel energetic, corpul este alcatuit din meridiane si centrii, care interactioneaza cu organele, sistemul imunitar si gandurile noastre, influentandu-ne starea de sanatate fizica si psihica. Folosind tehnici simple de psihologia energetica  invatam sa utilizam energiile corpului pentru a schimba obiceiurile si comportamentele nedorite sau modul de gandire autolimitativ. Cu ajutorul acestor strategii, fobiile dispar in scurt timp, efectele pe termen lung ale unor traume vechi sunt reduse sau eliminate complet, reactiile emotionale exagerate pot fi controlate, iar unele simptome fizice pot fi ameliorate. Imbinand practicile medicale traditionale  cu metodele medicinei si psihologiei occidentale, psihologia energetica ne ajuta sa ne dominam sentimentele negative, sa gandim pozitiv, sa  ne valorificam  la maximum potentialul si sa fim mai eficienti in activitatile cotidiene.


EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) Reteta de baza este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice.

Metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.
Desi metoda a fost initial creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la ore sau minute), a fost modificata astfel  incat este foarte usor de invatat si aplicat de catre oricine intr-un timp foarte scurt.

Tehnica de realizare consta in:
1.Pregatire-  ( modalitatea de a stabili o receptivitate psihologica si energetica pentru schimbare).
2.Secventa de masare sau percutare a 8 puncte reflexogene neurolimfatice (cu  degetele) aflate pe unele meridiane energetice ale corpului. Concomitent se enunta o expresie mesaj cu referire la problema abordata.
3.Gama celor 9 actiuni, care nu foloseste expresia mesaj. In cadrul acestei proceduri sunt stimulate anumite zone ale creierului prin miscari ale ochilor, fredonari, numarare si stimulare continua a punctului Gamut.
4.Repetarea secventei de percutare ( cu expresie mesaj)
Inversarile psihologice presupun o rezistenta inconstienta la ceea ce dorim in mod constient.
Etapa de pregatire permite dezamorsarea energetica a majoritatii inversarilor psihologice legate de scopul tratamentului.
La baza metodei  sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si cum majoritatea problemelor fizice sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).
Din experienta personala pot confirma bune rezultate combinand metoda EFT  cu Reiki tradiţional - Usui Shiki Ryoho sau cu Karuna Reiki.
Sunt maestru Reiki in sistemul  Reiki tradiţional - Usui Shiki Ryoho ;  practicant Karuna Reiki I si practicant Karuna Reiki II.

EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) Reteta de baza se poate aplica cu succes in urmatoarele situatii :
- panica / anxietate
- frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
- depresie
- furie
 - dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD
 - traume, abuzuri (fizice sau emotionale), doliu
 - sindrom de oboseala cronica, stres
 - insomnie
 - probleme de vedere
 - obezitate/slabire
  - anorexie/ingrasare
 - dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
 - alergii, lupus, psoriazis
 - hipertensiune, diabet, astm
 - disfunctii sexuale, probleme urinare etc
 - cresterea performantelor scolare/profesionaleOferta de vara - 2 sedinte de relaxare prin metoda Tehnicii de Echilibrare Emotionala la DOAR 60 lei!

Scapati de stress-ul zilei de luni si incepeti saptamana relaxati ! Oferta de vara - 2 sedinte de relaxare prin metoda Tehnicii de Echilibrare Emotionala la DOAR 60 lei!
Sentimentul neplacut de luni dimineata este binecunoscut: ceasul suna enervant de ascutit si in secunda urmatoare o mana cade nervoasa pe butonul soneriei, care amuteste. Pentru cateva minute va bagati capul sub perna de parca ati vrea sa amanati desprinderea de confortul caminului.
Si totusi este luni dimineata...constientizati: 
 trebuie sa o iau de la capat. Alta saptamana de nervi, alergat printre masini, nervi la semafor ori in trafic, etc.”.
Ce riscati cand situatia se perpetueaza?
Cel mai comun este disconfortul, apoi mobilizarea dificila, randament scazut la serviciu, relationare si comunicare defectuoasa, neplacerea de a mai ramane in acel colectiv. 
Cand ati ajuns in acest stadiu veti dori sa va schimbati job-ul. Nu va trece prin gand ca nici job-ul, nici colegii, nici ziua de luni nu sunt vinovati de ceea ce traiti, ci emotiile dumneavoastra. 
Modul cum va gestionati emotiile va determina starea de bine si calitatea vietii. 
Cand stress-ul, nemultumirile si oboseala treneaza, ele pot genera adevarate depresii.

Ce obtineti  dupa 2 sedinte de relaxare prin tehnici de echilibrare emotionala?
 Dupa 2 sedinte de relaxare prin tehnica de echilibrare emotionala ziua de luni va fi pentru dumneavoastra un prilej de afirmare, nu pentru ca bronzul va vine bine, nici pentru tinuta impecabila, ci pentru atitudinea interioara, pentru buna dispozitie reala nu fortata.
Veti putea sa va bucurati cu adevarat de week-end, pentru ca sentimentul neplacut al zilei de luni se instaleaza inca de duminica seara.
Veti invata sa practicati, singuri, acest gen de relaxare la nevoie.
 Aria de aplicatie  este larga si rezultatele sunt rapid simtite.
In intalnirea de luni vom aborda problema, o vom  discuta si ne vom opri asupra asertiunii potrivite cazului dumneavoastra, apoi vom exersa tehnica propriuzisa.
Putem aborda neplacerea de a ne trezi dimineata, neplacerea zilei de luni, neimpliniri, oboseala, stari emotionale cu incarcatura negativa, eliberarea de un comportament adictiv.
In intalnirea de miercuri vom verifica ce a mai ramas din tema abordata luni si intarim rezultatele obtinute sau putem aborda o alta tema, dupa caz.
Sedinta poate dura maxim 50 de minute.