vineri, 27 august 2010

ASCULTÃ-TI CORPUL PRIETENUL TÃU CEL MAI BUN- capitolul 7


CAPITOLUL 7
CREDINTÃ / RUGÃCIUNE

Ce este credinta? Multi confundã credinta cu convingerea. A fi convins de ceva înseamnã a socoti acel ceva adevãrat. Dacã tu crezi cã stii adevãrul, trãieste acest adevãr, dacã-ti este benefic, si împãrtãseste-l si celorlalti. Cei care îl acceptã îl vor adopta, cei care îl refuzã n-au decât sã-l ignore. Adevãrul si convingerile se schimbã continuu. Fiecare are propriile sale adevãruri si convingeri.
Credinta este ceva mult mai profund. Scripturile o definesc ca fiind „asigurarea lucrurilor pe care le sperãm si evidenta celor pe care nu le vedem”. Când motivat de credintã, ai certitudinea cã vei obtine ceea ce doresti. Prin asta se deosebeste credinta de convingere.
Iisus a venit pe pãmânt pentru a-i învãta pe oameni Dragostea si Credinta. E vremea sã punem în practicã învãtãturile sale. Au trecut aproape 2000 de ani pânã ce oamenii au început sã le înteleagã si sã creadã în puterea lor. A avea credintã înseamnã a crede statornic în prezenta lui Dumnezeu în tine. Am fost învãtati sã ne rugãm spunând: „Dumnezeul meu ajutã-mã”. Prin aceastã formulare, ne adresãm Dumnezeului care existã în noi. Dacã ne-am gândi la Dumnezeu ca la o entitate îndepãrtatã care trebuie sã se ocupe de toatã aceastã lume, ar fi greu sã credem cã rugãciunile noastre vor fi ascultate. Când recunosti existenta propriului tãu Dumnezeu interior, a lui Dumnezeu-Tatãl care este în inima ta si în inimile tuturor celor care te înconjoarã, când te simti ca o manifestare vie a lui Dumnezeu si crezi în aceastã mare putere din tine, atunci poti face tot ceea ce vrei. Aceasta este credinta.
Iatã o poveste care-mi place mult si care descrie foarte bine ce reprezintã credinta. Într-un mic sat era o secetã cumplitã si fermierii erau tare îngrijorati de soarta recoltelor lor. Dupã slujba de duminicã, s-au dus sã cearã sfatul preotului. „Trebuie sã facem ceva! N-a mai plouat de mai bine de o lunã. O sã se usuce tot ce-i pe câmp. Ce putem face?” Preotul le-a rãspuns: „Nu trebuie decât sã vã rugati cu credintã. Nu uitati cã o rugãciune fãrã credintã nu este cu adevãrat o rugãciune.” Fermierii s-au adunat de 2-3 ori pe zi pentru a se ruga si a cere sã vinã ploaia. Duminica urmãtoare s-au dus iar sã vorbeascã cu preotul: „N-a mers. Ne-am adunat în fiecare zi si ne-am rugat, dar ploaia n-a venit.” Preotul i-a întrebat: „Dar v-ati rugat cu credintã, asa cum v-am spus?” Toti au rãspuns afirmativ. Atunci preotul adaugã: „Eu stiu cu nu va-ti rugat într-adevãr cu credintã, pentru cã nici unul din voi nu si-a adus umbrela azi dimineatã.” Aceastã poveste ilustreazã foarte bine ce înseamnã a te ruga cu credintã si a actiona în spiritul credintei.
Când ai credintã, esti convins cã vei obtine ceea ce doresti. De multe ori facem acte de credintã fãrã sã ne dãm seama. Faci un act de credintã când apesi pe comutator pentru a aprinde lumina. Stii, fãrã nici o umbrã de îndoialã, cã lumina va tâsni.
Când îti comanzi o nouã masinã, alegi modelul, culoarea, accesoriile si semnezi contractul cu concesionarul. Acesta îti spune: „N-aveti nici o grijã, în 6 sãptãmâni masina dvs. va fi aici. Vã voi da de veste de îndatã ce o primim.” Iatã un alt act de credintã. În cele 6 sãptãmâni ce urmeazã, ai certitudinea cã masina îti va fi livratã exact asa cum ai cerut. În aceastã perioadã, esti tentat sã remarci automobilele identice cu al tãu si sã-ti spui: „Masina asta e la fel ca a mea.” Deja poti sã te imaginezi la volan. Dupã ce trece timpul convenit, concesionarul te sunã si te anuntã cã poti sã vii sã-ti ridici masina. Ai fãcut un act de credintã, nu-i asa?
Poti face sã se întâmple tot ce vrei în acelasi fel: ceri o singurã datã, stiind cã rezultatul este deja acolo. când ceri acelasi lucru de mai multe ori, deja te îndoiesti cã-l vei obtine. Trebuie sã ai rãbdare si sã le acorzi dorintelor tale timpul necesar pentru a se manifesta.
Dacã formulezi o afirmatie generalã fãrã a pune energie în asta, te rogi. Dacã, în plus, o si vizualizezi, te rogi cu credintã. Imagineazã-ti rezultatul dorit, si-l vei obtine.
Iisus a grãit bine în „Evanghelia dupã Marcu”: „Tot ceea ce cereti rugându-vã, sã credeti cã l-ati primit deja si atunci îl vei vedea împlinindu-se”. Trebuie sã-ti vezi dorintele deja împlinite. „Totul este posibil pentru cel care crede”; credinta poate sã miste muntii din loc.
Dumnezeul tãu interior este legat de aceastã mare putere universalã care se ocupã de tot ceea ce existã pe pãmânt, pe toate planetele, în tot cosmosul. Priveste o clipã în jurul tãu. Credinta ta nu poate decât sã creascã atunci când vezi armonia existentã în natura neatinsã de mâna omului. Te încântã frumusetea unui apus de soare, imensitatea oceanului, pacea cerului înstelat. Universul e armonios. Soarele rãsare în fiecare zi, luna apare în fiecare searã, planetele evolueazã în spatiu, mareele urcã si coboarã. Un mare plan divin conduce toatã aceastã armonie. De ce sã nu faci si tu parte din ea?
Totul este deja aici; iatã marea noastrã mostenire divinã! Dumnezeu ti-a dat liberul arbitru – te-a lãsat sã-ti duci viata asa cum crezi de cuviintã. Ai dreptul sã ceri tot ceea ce doresti în viatã, în afarã de ceea ce apartine altuia. Într-un asemenea caz, cere si pentru tine ceva asemãnãtor, universul este suficient de generos pentru a împlini nevoile fiecãruia dintre noi.
Sunt milioane de oameni care beneficiazã de soare, de aer sau de electricitate si toate astea existã din plin pentru toti. Aceastã lege a abundentei e valabilã pentru tot ce existã. De ce bogãtiile pãmântului, bijuteriile, mãtãsurile, casele frumos decorate, sau calitãtile sufletului omenesc, rãbdarea, frumusetea interioarã, DRAGOSTEA, n-ar exista decât pentru o mânã de oameni? Totul ne apartine. Nu trebuie decât sã ceri. Nu-ti fie teamã, nu iei nimic de la altii. Mostenirea divinã este universalã.
Singura diferentã dintre tine si altcineva, dintre lucrurile frumoase pe care le are sau le face si cele care tie ti se par imposibile de realizat, este nivelul tãu de credintã. Nu trebuie decât sã decizi: „Da, pot, am totul în mine pentru a reusi.” Unele lucruri nu te intereseazã, sunt destinate altora. Deci, tot ceea ce ai vrea sã faci îti apartine, îti este accesibil.
Credinta nu vine din cap. Ea vine din supraconstiinta ta, cea prin care esti legat de Dumnezeu. Poti sã ti-l imaginezi pe Dumnezeu ca pe un soare; credinta este raza de soare care te uneste cu Dumnezeu. Contrar ratiunii, credinta acceptã fãrã a întreba cum si de ce. Când ai credintã, ai certitudine; stii cã ceea ce-ti doresti este deja acolo si cã poti face orice. Toate creatiile, toate marile opere au fost zãmislite din credintã. Celui care vrea sã aibã ceva înainte de a crede îi lipseste credinta. De fiecare datã când spui: „Când voi avea cutare sau cutare lucru, voi fi fericit, voi putea actiona”, îti lipseste credinta. Dacã lumea ar fi gândit asa, pe pãmânt n-ar exista prea multe lucruri. Când ai credintã, „a fi” trece întotdeauna înaintea lui „a avea”. Hotãrãsti ceea ce te-ar face fericit, actionezi în consecintã si esti sigur cã dorinta ti se va împlini.
Dacã plecarea în vacantã împreunã cu familia te-ar face fericit, actul de credintã constã în a face rezervãri chiar dacã nu esti sigur cã ai destui bani. Odatã ce ai luat hotãrârea sã pleci si dai un mic acont pentru a rezerva locurile, ai fãcut deja un pas cãtre vacanta visatã. Este un act de credintã.
Poate gândesti cã e usor de crezut cã soarele vã rãsãri dimineata sau cã, dacã semeni fasole, vei culege fasole. Crezi cã acestea sunt evenimente naturale? A face sã ti se întâmple ceea ce vrei în viatã este ceva la fel de natural. Ai aceeasi putere ca si Dumnezeu, de vreme ce esti o manifestare a Lui. Dacã Dumnezeu poate face sã rãsarã soarele în fiecare zi sau sã creascã o plantã dintr-o sãmântã, atunci si viata ta poate fi plinã de minuni.
Dumnezeu este o mare putere universalã pe care îmi place s-o compar cu electricitatea. Nu o poti vedea, nu stii de unde vine, dar stii cã existã. Dacã e întuneric când intri în camerã, asta înseamnã cã nu existã electricitate? Nu, pur si simplu ai uitat sã apesi pe comutator. Fiecare act de credintã pe care îl faci este ca si gestul de a apãsa pe comutator pentru a obtine lumina doritã. Fiecare act de credintã împlinit reprezintã o luminã în plus. Crescând numãrul actelor de credintã, lumina creste în intensitate; totul devine din ce în ce mai clar, din ce în ce mai usor.
E simplu, nu-i asa? Apãsând pe un buton, obtii luminã. Acelasi lucru se întâmplã si în viata ta. De fiecare datã când îti folosesti credinta, Dumnezeu este cel care se serveste de un intermediar pentru a crea. Toti oamenii au aceleasi posibilitãti. Acceptându-l pe Dumnezeu în tine, accepti cã Dumnezeu se serveste de tine pentru a se manifesta. Totusi, dacã folosesti aceastã fortã pentru a face rãu cuiva, va trebui sã-ti primesti pedeapsa cuvenitã, ca si cum ai folosi electricitatea sau focul pentru a distruge. Dumnezeu ne lasã libertatea sã-i folosim puterea în mod benefic sau nu.
Tot ce existã în lumea vizibilã a luat mai întâi nastere în lumea invizibilã. Fie cã e vorba de un mare hotel, un avion sau hainele pe care le porti, totul s-a nãscut în mintea cuiva înainte de a deveni realitate. Puterea omului constã în folosirea marii puteri universale pentru a crea.
Nu te poti gândi la ceva ce nu existã pentru cã gândul tãu este legat de marele gând universal, tot asa cum celulele corpului uman sunt legate între ele. Dacã închizi ochii si-ti imaginezi o plajã frumoasã, ea existã deja sau va exista cândva pe pãmânt. Nu ne putem imagina în lumea vizibilã ceea ce nu existã deja sau n-a fost imaginat în lumea invizibilã. Orice gând se naste în lumea invizibilã, cu cât te gândesti mai mult, cu cât pui mai multã energie, cu atât îl alimentezi mai mult si îl faci sã se concretizeze în universul material si vizibil. Tu esti cel care îi dã formã, prin gândurile si actiunile tale. Astfel se creeazã ceea ce numim un elemental (imagine mentalã).
Pentru a realiza ceea ce ai creat în gând, vei întâlni persoanele potrivite, vei alege actiunea de îndeplinit, vei gãsi locul potrivit pentru a-l materializa. Vezi … dacã ti se întâmplã lucruri care nu-ti sunt benefice, înseamnã cã tu le-ai creat deja în lumea invizibilã. Foloseste-ti credinta pentru a da nasterea la lucruri bune. Sunt destule pentru toti. Nu trebuie decât sã mergi sã-ti cauti partea ta.
Imagineazã-ti cã în tara ta sunt rezerve imense de grâu. Faptul cã oamenii se duc sau nu sã-si cearã partea nu schimbã cu nimic cantitatea disponibilã. De îndatã ce creezi o dorintã, creezi si tot ce e necesar pentru a o materializa. N-ai decât sã iei si tu din marea rezervã!
Fãrã sã mai piezi o clipã, învatã sã te folosesti de marea putere ce existã în tine; dezvoltã-ti credinta. Dacã începi sã creezi lucruri plãcute, viata ta se va schimba, vei deveni mai fericit  si-ti vei împãrti fericirea cu ceilalti. Nu poti da ceea ce nu ai. Dacã esti plin de îndoieli, teamã, nelinisti, nu poti face fericit pe altcineva. Începe prin a te gândi la tine si a face sã ti se întâmple lucruri bune. În mod automat, le vei rãspândi si în jurul tãu.
Când te hotãrãsti sã pleci într-o cãlãtorie si îti cunosti destinatia, n-ai nici o îndoialã. Indiferent de mijlocul de transport ales – automobil, tren, avion – te lasi condus. Stii cã masina va merge bine, cã trenul sau avionul îsi cunosc itinerarul si te vor lãsa la destinatia doritã – fericirea, dragostea, pacea interioarã – si astfel te dãruiesti total. Fii convins cã ai în tine tot ce trebuie pentru a ajunge unde vrei. Cere si vei primi.
Când vei simti credinta în tine, o vei putea împãrtãsi si celorlalti. Va fi minunat. Nu te vei mai lãsa influentat de cei care gãsesc viata îngrozitoare. Îti vei da seama cã totul se petrece în tine. Cei cu credintã vor putea trece peste momentele dificile si vor cunoaste tãrâmul dragostei care se apropie.
Iisus ne-a descris credinta în acesti termeni: „Nu fiti îngrijorati pentru viata voastrã, nu vã preocupati sã gânditi de mâncare sau de bãut sau îmbrãcãminte. Oare viata nu este mai importantã decât hrana si trupul mai important decât hainele?
Priviti pãsãrile; nici nu seamãnã, nici nu culeg, n-au nici pivnitã, nici hambar, si totusi Tatãl Ceresc le hrãneste. Oare nu valorati nici cât ele? Care dintre voi, nelinistindu-se astfel poate adãuga un cot la înãltimea lui? De ce vã îngrijorati cu privire la hainele voastre?
Priviti cum cresc crinii de pe câmp. Nu muncesc, nu tes; si totusi nici Solomon în plinã glorie n-a purtat o îmbrãcãminte asa de bogatã. Dacã Dumnezeu are grijã de o floare de pe câmp care va fi tãiatã mâine, câtã grijã va avea sã vã îmbrace pe voi, putini credinciosilor! Nu vã mai întrebati: „Ce-o sã mâncãm, ce-o sã bem si cu ce ne vom îmbrãca?” Numai pãgânii de preocupã de asta. Tatãl vostru Ceresc vã cunoaste nevoile. Cãutati Împãrãtia Domnului si Dreptatea Sa, iar restul vã va fi dat cu asupra de mãsurã. Sã nu vã îngrijoreze ziua de mâine, cãci ea singurã va avea grijã de toate acestea. Fiecare zi cu suferinta ei.”
Cuvintele lui Iisus ne invitã sã trãim clipa prezentã. Nu serveste la nimic sã-ti faci griji pentru ziua de mâine. Acceptând cã ai puterea sã faci în asa fel încât sã primesti tot ce-ti trebuie, pe mãsurã ce apar nevoile tale, lucrurile se vor desfãsura mereu la fel.
N-ai nevoie sã agonisesti averi pentru bãtrânete, nu e cazul sã-ti iei polita de asigurare. Actionând astfel, crezi cã în prezent ai destulã putere pentru a câstiga bani dar nu vei mai fi în mãsurã sã o faci la 60, 65 sau 70 de ani. Accepti cã îl ai pe Dumnezeu în tine, dar crezi cã nu e permanent. Mai bine gândeste-te cã, pe mãsurã ce înaintezi în vârstã, experienta si întelepciunea ta îti vor permite sã obtii si mai usor ceea ce doresti. De ce sã acumulezi în exces? Ceea ce conteazã este sã ai acum tot ce ai nevoie. Chiar dacã ai avea 4 frigidere ticsite, ai putea mânca totul într-o zi? Sigur cã nu!
Cel mai important este sã trãiesti fericit, înconjurat de dragoste si sã rãspunzi nevoilor tale de astãzi. Multumind pentru ce primesti în fiecare zi, trãind fiecare clipã, vei obtine tot ce-ti trebuie. Mâine depinde de astãzi. Dacã te îngrijorezi pentru ziua de mâine, vei trãi momente neplãcute. Dacã ai numai gânduri bune, stii cã ziua de mâine va fi si mai frumoasã.
Pentru a încheia acest capitol, sã trecem la actiune. Fã un act de credintã, oricare ar fi el. alege ceva ce ti-ai dorit întotdeauna, care te-ar face fericit, si decide cã ai toatã puterea de care a nevoie pentru a-l obtine. Începe sã te gândesti de pe acum.
Poate trebuie sã faci rezervãri sau sã intri în contact cu cineva. Actioneazã fãrã întârziere. În viatã, în realitate, „a fi” trece înaintea lui „a avea”. Dacã te gândesti: „Când voi câstiga o grãmadã de bani la loterie, voi cumpãra casa pe care o visez si voi fi fericit”, actionezi împotriva legilor naturale. Mai întâi trebuie sã fii fericit, apoi sã faci o actiune în acest sens si, în final, vei avea ceea ce doresti.
Trecând la actiune, repetã cât de des afirmatia urmãtoare, înainte de a citi capitolul urmãtor:


CRED ÎN MAREA BOGÃTIE DIVINÃ CARE ESTE ÎN MINE SI IAU DIN EA ORICE AM NEVOIE, ORIUNDE SI ORICÂND.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu