vineri, 27 august 2010

ASCULTÃ-TI CORPUL PRIETENUL TÃU CEL MAI BUN- capitolul 2


CAPITOLUL 2
CONSTIENT / SUBCONSTIENT / SUPRACONSTIENT

Acum dupã ce ai terminat exercitiul de la capitolul 1, sunt convinsã cã, fãcând acest prim examen de constiintã, ai descoperit anumite lucruri despre tine însuti.
Ti-ai dat seama desigur, în mai multe rânduri, cã ai fãcut unele lucruri fãrã a fi constient de ele si cã, în cursul unei zile, nu ti-ai putut aminti toate faptele, vorbele sau gândurile tale. Probabil cã ai fãcut unele lucruri pentru altii fãrã sã te întrebi dacã îti place sau nu cu adevãrat. Dar nu-ti face griji pentru asta.
În medie, omul este 10% constient si 90% inconstient de ceea ce face, spune, gândeste si simte. Surprinzãtor, nu-i asa? Aceasta înseamnã cã în cursul unei zile folosim 90% din timp pentru a actiona, a vorbi si a gândi mecanic. Acum vom încerca împreunã sã modificãm starea ta de inconstientã, fiindcã pentru a realiza ceea ce vrei este esential sã fii constient de tot ce faci, spui, simti si gândesti.
Parte ta mentalã numitã „subconstient” afecteazã direct regiunea plexului solar, situatã între ombilic si regiunea inimii. Ceea ce e înregistrat în subconstient actioneazã asupra sentimentelor tale care, la rândul lor, influenteazã modul tãu de a actiona.
Se spune cã în cazul unei persoane active care trãieste într-un oras mare, subconstientul poate înregistra pânã la 10.000 de mesaje pe zi. El este ca un calculator aflat în corpul tãu. Înregistreazã tot ce ti se întâmplã în viatã. Din momentul conceperii tale, deci cu 9 luni înainte de a te naste, tot ce ai perceput prin simturi a fost înregistrat.
Iatã un exemplu cu privire la posibilitãtile subconstientului: când esti în drum spre serviciu, el înregistreazã toate panourile de semnalizare si de publicitate, trecãtorii, numele strãzilor, culorile, sunetele… în sfârsit, tot ce vezi si ce auzi. Subconstientul e cel ce efectueazã aceastã muncã, nivelul tãu de constiintã nefiind încã suficient de ridicat pentru a accepta tot ce e în jur. Ar fi mult prea mult pentru constiinta ta. Subconstientul te ajutã sã-ti mentii sãnãtatea mentalã!
Subconstientul e o parte din tine care nu rationeazã. Acceptã, asa cum un calculator acceptã datele. Dacã tu îi comanzi sã rezolve înmultirea 3×4, când de fapt aveai intentia sã-i dai comanda 4×4, el îti va rãspunde în mod inevitabil 12, pentru cã acesta nu poate ghici greselile tale. El acceptã comenzile asa cum îi sunt date. Subconstientul procedeazã la fel. Înregistreazã tot ce intrã (tot ce percepi prin simturi) si te face sã actionezi în consecintã. O mare influentã asupra felului tãu de a fi, de a actiona, a gândi si a simti. De atâtea ori ai trecut prin fata aceluiasi panou publicitar care anuntã o nouã marcã de tigãri încât, fãrã sã-ti dai seama, ai acceptat ce-ti spunea acesta. Te-ai lãsat hipnotizat. Subconstientul tãu a captat mesajul si, dintr-o datã, a apãrut dorinta de a încerca o nouã marcã de tigãri. Existã multi hipnotizatori de genul acesta. Televiziunea este unul dintre cei mai mari.
Oamenii nu sunt constienti de tot ceea ce receptioneazã si câte lucruri fac în urma primirii acestor mesaje. De aceea e foarte important sã fii atent le ceea ce lasi sã pãtrundã în subconstientul tãu. El reprezintã numai un servitor pentru tine. Nu cunoaste notiunile de bine si rãu. Nu stie sã discearnã între ceea ce-ti este benefic. El îti oferã numai rezultatele a ceea ce-i transmiti.
Atunci, dacã trãiesti permanent într-o stare de teamã sau dacã esti înconjurat de oameni care vorbesc numai despre fricã sau lucruri negative, vei reactiona la fel. Gândurile tale negative sunt înregistrate de subconstient. El ti le transmite înapoi. Iatã-te din nou cuprins de gânduri negre. Subconstientul tãu le receptioneazã din nou si ti le retransmite... e un cerc vicios.
Se poate întâmpla sã fii cuprins de îndoieli si nelinisti pur si simplu având un radio deschis, în masinã sau în casã. În timp ce-ti vezi de treburile tale, crezi cã nu dai atentie la ce auzi, dar totul intrã într-un mod subtil în subconstientul tãu.
Subconstientul prelucreazã întotdeauna ultimul mesaj pe care i l-ai dat. Iatã un exemplu: sã presupunem cã subconstientul tãu e reprezentat de un sofer de taxi, iar gândul tãu este clientul. Îi ceri soferului sã te ducã în str. Popineau, la nr. 8662. El se îndreaptã spre adresa indicatã. Va face totul pentru a îndeplini ordinul pe care i l-ai dat. Dar, câteva minute mai târziu, îti dai seama cã s-a strecurat o gresealã în ceea ce priveste adresa. Numele strãzii era St-Denis si nu Popineau. Soferul întoarce si se îndreaptã spre noua destinatie. Precum soferul de taxi, subconstientul executã mesajul primit.
Am dat acest exemplu pentru a te face sã întelegi cã, dacã-ti petreci viata schimbându-ti mereu modul de a gândi, subconstientul tãu va deveni confuz si nu mai stie ce sau pe cine sã asculte; asa cum soferul de taxi, dupã vreo 10 schimbãri de adresã, îsi va pierde rãbdarea si va exclama: „Dar hotãrâti-vã odatã! Unde vreti sã mergeti de fapt?”. La fel se întâmplã si cu subconstientul tãu. Dacã îi transmiti în mod regulat acelasi mesaj, el va determina aparitia unor situatii, întâlniri si evenimente care te vor cãlãuzi spre concretizarea dorintelor tale.
Alt exemplu: Te-ai hotãrât ca anul viitor sã te muti într-o casã frumoasã, asezatã pe malul apei. Bine… Începi sã te gândesti la aceastã casã: ti-o imaginezi, o vizualizezi… E important sã stii cã subconstientul e mult mai eficient si întelege mult mai repede dacã vizualizezi imagini. Asa cã imagineazã-ti casa visatã, gândeste-te continuu la ea si actioneazã în consecintã. Astfel ai toate sansele sã se întâmple ceea ce vrei. Cum? Cu ce bani? Nu are importantã.
E ca în exemplul cu soferul de taxi. Dã-i o adresã precisã si nu te mai rãzgândi. Aseazã-te în masinã si lasã-te condus unde vrei. Vei ajunge acolo. Oricare ar fi drumul urmat si oricare ar fi motivul alegerii lui, soferul te va duce unde voiai sã mergi. Procedeazã la fel cu subconstientul tãu. Dã-i un ordin, lasã-te condus si asteaptã sã te ducã spre destinatia doritã.
Important este sã nu te rãzgândesti. Nu te lãsa influentat de pãrerea altora. De îndatã ce îti dezvãlui intentiile, asupra ta se îngrãmãdesc reactiile exterioare: „Cum vei proceda ca sã obtii o asemenea casã?”, „Crezi cã vei face rost de atâtia bani?”. Iau nastere îndoieli si începi sã te gândesti: „Poate cã mã grãbesc”, „Poate ar trebui sã astept pânã anul viitor”. Si iatã! Prin simplul fapt cã te rãzgândesti, schimbi ordinul dat subconstientului. El înregistreazã ultimul tãu gând: acela de a nu mai avea casa. Dimpotrivã, dacã a doua zi îti revezi planurile si-ti dai seama cã-ti doresti într-adevãr o casã, el îsi reia lucrul.
Omul se gândeste si se rãzgândeste încontinuu. A învãta sã te concentrezi e o mãiestrie care trebuie dobânditã.
Subconstientul nu poate rationa, nu cunoaste nici binele, nici rãul. El este o mare fortã aflatã în tine, asa cã de ce sã nu-l folosesti în favoarea ta? Fiecare om îsi are constientul, subconstientul si supraconstientul sãu. Depinde numai de el sã facã ceea ce vrea.
Începe de pe acum sã-ti imaginezi cum ai vrea sã fie viata ta. Vrei sã fii înconjurat de dragoste? Vrei sã te întelegi mai bine cu copiii? Vrei sã obtii slujba pe care ti-ai visat-o dintotdeauna? Subconstientul tãu poate face orice pentru tine. Trebuie numai sã stii sã te servesti de el. Dacã nu-ti place munca pe care o faci, aseazã-te si imagineazã-ti cã le dai prietenilor o veste fantasticã. Vizualizeazã-te în situatia în care esti pe cale sã anunti acest lucru: „Am gãsit o slujbã extraordinarã; e fantastic, nici n-am visat sã gãsesc asa ceva!”. Simte asta în tine!
Dacã te gândesti în mod constient si-i dai ordin subconstientului cã vrei o anumitã slujbã, un anumit salariu, un anumit gen de patron, într-un anumit loc, îti micsorezi sansele. Totul devine mult mai greu. Când vrei sã ai ceva precis, e ca si cum i-ai spune soferului de taxi pe unde s-o ia. E foarte posibil ca drumul sã fie mai lung si sã te coste de douã ori mai mult.
Solutia este, pur si simplu, sã ai încredere în subconstientul tãu; el e legat de supraconstiinta ta, care posedã puteri nebãnuite. Trebuie sã-i spui subconstientului ce vrei ca produs finit si nu detaliile necesare pentru a-l obtine.
Îti doresti un partener de viatã? Nu trebuie sã-i ceri înãltimea, culoarea ochilor, meseria, dacã sforãie sau poartã protezã… Astfel, îti limitezi sansele. Se va gãsi unul din 10000 care sã semene cu persoana doritã. E mai bine sã te vizualizezi împreunã cu o persoanã fãrã a o vedea în detaliu. Doreste-ti sã fie fantasticã, sã fie cineva de la care ai multe de învãtat, care sã se simtã bine cu tine. Vei întâlni poate un tip de persoanã la care nu te-ai gândit niciodatã si care este într-adevãr ceea ce ti-ai dorit.
O teorie spune cã într-un mare oras, ca Montreal, de exemplu, pentru fiecare om existã cel putin 3,5 persoane de sex opus cu care sã fie compatibil. Asa cã n-ai de ce sã-ti faci griji…
Este, de asemenea, foarte important sã nu uiti de o anumitã componentã a ta numitã supraconstiintã. Supraconstiinta este legatã de latura ta divinã. Ea cunoaste toate vietile tale anterioare si viitoare. Este Dumnezeul tãu interior care stie exact ce drum trebuie sã urmezi pentru a ajunge la perfectiunea ta, la perfectiunea divinã.
Atunci când ceri sau doresti ceva, când crezi cã ai o nevoie realã si-i dai un ordin subconstientului, e important sã-i spui sã-ti consulte supraconstiinta pentru a afla dacã ceea ce vrei e bine pentru tine. Dacã nu este, îti va da de veste printr-un mesaj si vei ajunge sã doresti altceva.
Casa de pe malul apei nu este neapãrat cel mai bun lucru pentru tine. Poate existã ceva mai important. Dupã un anumit timp, se va întâmpla, fãrã îndoialã, ceva care te va face sã-ti dai seama ce vrei cu adevãrat. Schimbarea ta va fi radicalã: „Asta e ceea ce vreau, nu casa”. Prin ceea ce-ti este prezentat, vei întelege cã ai primit mesajul.
E atât de linistitor sã stii cã ai în tine aceastã fortã extraordinarã, legatã direct de marea putere universalã, de cosmosul întreg, de subconstientul fiecãruia dintre cei ce trãiesc pe pãmânt, tot asa cum celulele corpului uman sunt legate între ele!
Supraconstiinta ta e întotdeauna acolo, cu tine, 24 de ore din 24, pentru a te conduce si a te sprijini. Ar fi bine sã-i dai un nume. Când vei învãta sã-ti vorbesti, sã-i vorbesti supraconstiintei tale, vei avea impresia cã te adresezi unui bun prieten. Alegerea numelui e la discretia ta. Totusi, îti recomand sã-i gãsesti un nume care nu poate fi confundat cu altul si care sã nu-ti trezeascã nici o amintire. Vorbeste-i. Acum ai pe cineva în care poti avea încredere.
Vei vedea cã n-o sã mai fii niciodatã singurã. Aceastã mare putere ascunsã în tine stie întotdeauna ce-ti este benefic. Si dacã gândesti, spui sau faci ceva împotriva acestei puteri interioare, ea îti va transmite un mesaj prin intermediul subconstientului. Mesajul primit te va ajuta sã întelegi cã ceva din ceea ce faci acum nu e bine pentru tine.
Vezi cât e de minunat! Esti propriul tãu terapeut. Poti sã-ti duci viata asa cum doresti si la fiecare pas gresit ti se transmit semnale. Nu mai e cazul sã-ti faci griji, sã te gândesti si rãzgândesti, sã analizezi totul înainte de a lua o hotãrâre. Marea ta fortã interioarã, Dumnezeul tãu este acolo pentru a o face în locul tãu. E un mijloc fantastic de a-ti lãsa capul deoparte si de a accepta cã ai în tine pe cineva care te conduce mereu în luarea deciziilor.
Iatã diferitele mesaje pe care ti le poate transmite supraconstiinta pentru a te avertiza cã, în prezent, existã ceva ce nu-ti este benefic: emotiile care te coplesesc, indispozitiile, bolile, accidentele, dorinta de a bea sau de a te droga, de a dormi prea mult sau prea putin, de a mânca prea mult sau prea putin etc.
De la nasterea ta ai primit mii de semnale. Si, cum n-ai putut sã le decodifici, ai atribuit bolile si angoasele tale conditiilor externe. Acesta e motivul pentru care oamenii au mereu un reflex de împotrivire în viata lor personalã: nu cautã unde trebuie.
Dacã ti se întâmplã un accident, te îmbolnãvesti sau te coplesesc diferite emotii, în loc sã te superi, acceptã situatia si multumeste-i supraconstiintei tale pentru acest mesaj. Revoltându-te, nu faci decât sã agravezi situatia. Încearcã sã întelegi ce vrea sã-ti spunã supraconstiinta ta. Aceasta te va elibera, te va ajuta sã fii în armonie cu tine însuti si sã câstigi o mai mare pace interioarã.
Tu stii cã ai fost creat dupã chipul si asemãnarea lui Dumnezeu, adicã perfect. Dar întotdeauna când ti se întâmplã ceva care nu e conform cu legea perfectiunii, Dumnezeul tãu interior este cel care îti indicã faptul cã nu esti pe drumul cel bun, cel al dragostei.
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si ne-a lãsat libertatea sã gresim si sã ne trãim experientele cum vrem; de aceea ni se întâmplã atâtea neplãceri.
Dumnezeu te iubeste ca un pãrinte pe copilul lui. Dacã acesta din urmã vrea sã plece de acasã de foarte tânãr si sã-si trãiascã propriile experiente, de cele mai multe ori pãrintii se opun si-i relateazã propriile experiente trãite la vârsta lui. Când existã o dragoste adevãratã, aceasta îi va convinge pe pãrinti sã-l lase sã plece pentru a-si trãi propriile experiente.
Este exact ceea ce face Dumnezeu cu tine. El este mereu acolo, în interiorul tãu. Vede tot ce ti se întâmplã, dar îti lasã libertatea sã alegi. Dacã actionezi împotriva legilor Sale naturale, Dumnezeu îti va transmite un mesaj prin intermediul supraconstiintei, si asta fãrã întârziere. Rãmâne la alegerea ta sã faci ce vrei cu el.
Stiu cã de azi înainte vrei sã devii mai constient si sã înveti sã fii stãpânul vietii tale. Trebuie, deci, sã întelegi mesajele si sã faci ceva pentru tine.
Înainte de a trece le capitolul urmãtor, ia o foaie de hârtie si scrie tot ce-ti amintesti cã s-a întâmplat prin puterea subconstientului tãu. Probabil nu-ti dãdeai seama cã astfel îti provocai multe evenimente din viatã. Încearcã sã-ti amintesti diferite lucruri, plãcute sau neplãcute.
Poate ti-a fost fricã de ceva si acel eveniment chiar s-a întâmplat. Poate ti-ai dorit ceva foarte mult si ai obtinut. Fãrã sã-ti dai seama, îti programai subconstientul. Scrie toate evenimentele provocate de tine, tot ce-ti amintesti. De-acum vei începe sã fii constient de forta pe care ai avut-o întotdeauna în tine, fãrã sã stii.
Acum, vizualizeazã, imagineazã-ti ceva ce vrei sã se întâmple în zilele urmãtoare. Poate fi ceva foarte simplu. Gândeste-te la ceea ce visezi si doresti sã-l obtii în curând. Dedicã mai multe momente pe zi acestui lucru, gâneste-l, vizualizeazã-l, priveste-l ca si cum s-ar fi realizat deja. Fã acest test cu tine însuti si vei vedea cã poti face sã se întâmple ceea ce vrei.
E important sã stii cã subconstientul nu întelege nici trecutul, nici viitorul. Dacã-i spui   „Într-o zi voi avea…”, nu-si va da seama. Nu întelege decât imaginea deja realizatã: „Am sau sunt” trebuie sã te vizualizezi cu lucrul pe care-l doresti.
Iatã afirmatia pe care trebuie s-o faci cât mai des, în fiecare zi, înainte de a trece mai departe:

ÎMI CONSIDER TRUPUL CEL MAI BUN PRIETEN SI GHID DE PE PÃMÂNT, REÎNVÃT SÃ-L RESPECT, SÃ-L ACCEPT SI SÃ-L IUBESC ASA CUM SE CUVINE

Poti reciti acest capitol atât timp cât n-ai reusit sã obtii lucrul dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu